Open Melon
Líder de Cs, Inés Arrimadas
Foto: Líder de Cs, Inés Arrimadas | Europa Press
Política

Arrimadas renuncia tornar a presidir Ciutadans i aposta per un lideratge alternatiu

Líder de Cs, Inés Arrimadas
Foto: Líder de Cs, Inés Arrimadas | Europa Press

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha anunciat aquest divendres que renuncia tornar a presidir la formació taronja, perquè el seu número dos, Edmundo Bal, s'ha presentat per substituir-la i disputar-li el càrrec. És per això que ha assegurat que el partit està confeccionant una llista amb un lideratge alternatiu, i que ella no encapçalarà, per competir amb la de Bal.

Per què és important? La carrera entre Arrimadas i Bal per liderar Ciutadans no es produirà, ja que l'actual presidenta s'aparta de la competició pel lideratge.

En profunditat: Arrimadas presentarà una llista alternativa a la del seu company de partit, encara que no serà la 'número u'. Estarà conformada per membres del partit que tinguin rellevància en l'àmbit municipal.

Què ha dit? En una roda de premsa que ha concedit al Congrés dels Diputats, ha declarat que la llista alternativa està "molt avançada" i que s'enfocarà a treballar per les eleccions municipals i les autonòmiques del 2023.

  • "La meva intenció no és encapçalar aquesta llista, que ha d'estar liderada per gent nova", ha assegurat.
  • Arrimadas ha defensat que la llista "no s'està fent amb un boli en un despatx".

Context: Durant aquest mes de gener, en concret els dies 9 i 10 de gener, Ciutadans travessarà una refundació per refer els lideratges del partit. Edmundo Bal buscava un enfrontament cara a cara per veure qui acabava aconseguint la presidència, però Arrimadas ha defugit de l'enfrontament directe i ha fet un pas al costat per la regeneració de la direcció.

 

 

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans