Open Melon
Eulàlia Reguant ha dit que la legislatura de Pere Aragonès
Foto: Eulàlia Reguant ha dit que la legislatura de Pere Aragonès | ACN
GOVERN

La CUP, sense esperances en el Govern: "La legislatura no s'esgotarà"

Eulàlia Reguant ha dit que la legislatura de Pere Aragonès
Foto: Eulàlia Reguant ha dit que la legislatura de Pere Aragonès | ACN

La diputada de la CUP en el Parlament Eulàlia Reguant ha dit que creu que la legislatura actual del president de la Generalitat, Pere Aragonès, "no s'esgotarà".

Per què és important? Pere Aragonès ha mostrat sempre el seu desig d'esgotar la legislatura, també des que es va iniciar la crisi al govern, amb la posterior partida de Junts l'octubre de l'any passat.

  • Enmig de les negociacions, a finals de desembre Salvador Illa va dir que veu complicat que el Govern pugui esgotar la legislatura. "Si no canvien les coses i tenint en compte la complexitat a escala internacional, se’m fa difícil pensar que pugui tenir un recorregut llarg".

Situació actual: Els pressupostos de la Generalitat continuen encallats en un estira-i-arronsa entre ERC i el PSC, tot i que Aragonès va anunciar que s'arribaria a un acord a principis de gener.

  • El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que respongui a la seva "proposta de mínims" per pactar pressupostos.
  • Ha defensat que, en cas que el Govern no acceptés la proposta dels socialistes, Aragonès té la responsabilitat de buscar altres suports per a aprovar els comptes per al nou any.

Què ha dit? En declaracions a Catalunya Ràdio aquest dissabte, preguntada per quan creu que s'acabarà la legislatura, Reguant ha afirmat, amb seguretat, que aquesta legislatura "no s'esgota".

D'on venim? El Govern va assegurar aquest dijous que la nova reunió que havia mantingut amb el PSC sobre pressupostos "havia anat bé" i que es manté "optimista".

  • Abans de la trobada, la consellera d'Economia, Natàlia Mas, va dir que veu "possible" un acord la setmana que ve.
Categoria: Open Melon
Etiquetes: CUP Generalitat