Open Melon
Inés Arrimadas
Foto: Inés Arrimadas | Europa Press
Ciutadans

La candidatura d'Arrimadas s'imposa a la de Bal a les primàries de Ciutadans

Inés Arrimadas
Foto: Inés Arrimadas | Europa Press

La candidatura de Ciutadans 'Renace tu partido', liderada per l'eurodiputat Adrián Vázquez i avalada per la líder del partit, Inés Arrimadas, s'ha imposat a la llista del vicesecretari de la formació, Edmundo Bal, 'Ciudadanos de Nuevo'.

Per què és important? La llista d'Arrimadas s'ha fet amb el suport del 53,25% dels militants, davant del 39,34% de la candidatura de Bal.

En profunditat: Patricia Guasp i Adrián Vázquez són els escollits per comandar Ciutadans com a nous líders. La militància de la formació taronja han votat a la coordinadora a Balears com a portaveu i al cap de la delegació europea com a secretari general.

  • La nova etapa del partit, que es juga la seva supervivència, s'enceta amb la imposició de l'entorn d'Arrimadas per sobre del de Bal.

Al detall: La candidatura de Guasp i Vázquez s'ha imposat amb un 53,25% dels suports, enfront del 39,34% obtingut per Bal i el seu equip, Ciutadans de nou. La Base del Canvi, la tercera via comandada per Marcos Morales i Laura Alves, aconsegueix un 7,41% dels vots.

  • La participació en aquest procés ha estat d'un 49,65% del cens d'afiliats amb dret a vot: és a dir, 3.800 militants.

A més: La victòria de Guasp i Vázquez reforça el corrent lliberal del partit, que haurà de ser ratificat aquest cap de setmana per les bases a l'Assemblea General de refundació. Un congrés extraordinari en què també s'aprovarà el canvi estructural de la direcció.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans