Open Melon
L'eurodiputada de Junts exiliada
Foto: L'eurodiputada de Junts exiliada | Europa Press
Exili

El retorn de Ponsatí, més aviat que mai: "Tornaré a casa meva"

L'eurodiputada de Junts exiliada
Foto: L'eurodiputada de Junts exiliada | Europa Press

L'eurodiputada de Junts i exconsellera Clara Ponsatí ha assegurat aquest divendres que tornarà a Catalunya "el més aviat possible" després que el jutge Pablo Llarena hagi descartat intentar jutjar-la per sedició i només li hagi mantingut la desobediència.

Per què és important? Clara Ponsatí, junt amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, podrien tornar a Catalunya sense enfrontar-se a penes de presó.

Què ha dit? En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', Ponsatí ha dit que "tornarà a casa", però que el seu retorn "serà diferent" al de Meritxell Serret o Anna Gabriel.

  • "No reconec al jutge Llarena", ha afirmat, confirmant que descarta presentar-se davant del Suprem.
  • "Tinc immunitat i no m'haurien de detenir, però certesa al 100% no en tenim", ha admès al ser preguntada per les conseqüències d'evitar passar per Madrid.

En profunditat: La secretària general d'ERC i l'eurodiputada de Junts es podrien beneficiar amb el canvi en els delictes. Llarena ha acordat que la conducta dels exiliats només es podria castigar amb un delicte de desobediència al no trobar l'encaix amb el nou tipus penal de desordres públics agreujats creat per suprimir el de sedició.

  • La desobediència no comporta penes de presó, sinó inhabilitació. És per això que en el nou auto de Llarena s'especifica que la detenció de Rovira i Ponsatí es farà per prendre'ls declaració pel delicte de desobediència i no trepitjaran la presó.
Categoria: Open Melon
Etiquetes: Tribunals Junts