Open Melon
Exvicepresident de la Mesa del Parlament
Foto: Exvicepresident de la Mesa del Parlament | ACN
Cimera hispano-francesa

Josep Costa denuncia un mosso per agressió: "M'ha provocat lesions a les dues mans"

Exvicepresident de la Mesa del Parlament
Foto: Exvicepresident de la Mesa del Parlament | ACN

L'exvicepresident de la Mesa del Parlament Josep Costa ha denunciat un mosso per una "agressió gratuïta" durant la protesta contra la cimera hispano-francesa que li ha provocat "lesions a les dues mans".

Per què és important? Costa ha assegurat a través de les xarxes socials que ha passat per un Centre d'Atenció Primària i que aquest ja ha notificat els fets al jutjat.

En profunditat: L'exvicepresident de la Mesa del Parlament ha instat al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a sancionar l'agent que l'ha agredit durant la manifestació independentista d'avui.

  • "Elena, us faig responsable que l'agent D0E114 sigui degudament sancionat i respongui personalment de l'agressió gratuïta que m'ha provocat lesions a les dues mans", ha reclamat des de Twitter adjuntat la fotografia del mosso.
  • Després ha apuntat: "El CAP ja ha notificat els fets al jutjat i ara hi vaig per posar una denúncia".

A més: El cap de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha traslladat "tot el suport" a Costa per l'agressió i ha aprofitat per carregar contra el cos de Mossos d'Esquadra.

  • "Són tan ocupants com els altres", ha disparat contra Mossos equiparant-los amb la policia espanyola.

Context: La manifestació independentista a les fonts de Montjuïc en contra de la cimera entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el president francès, Emmanuel Macron, ha aplegat milers de manifestants. 

  • La protesta ha estat convocada per l'ANC, Òmnium i el Consell de la República, i aplega una vintena d'entitats.