Open Melon
Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana
Foto: Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana | Europa Press
Partit Popular

Camps s'abalança sobre Correa per la Gürtel: "Fill de puta, m'estàs arruïnant la vida"

Temps de lectura: 2 minuts
Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana
Foto: Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana | Europa Press

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps s'ha encarat aquest dimarts 31 de gener amb el líder de la trama 'Gürtel', Francisco Correa.

Per què és important? El cas Gürtel és una de les trames de corrupció més rellevants a Espanya i afecta el Partit Popular (PP). S'investiga des del 2007 els suposats pagaments d'una xarxa d'empresaris a administracions governades pel PP, i dels quals els polítics de la formació s'haurien lucrat. Ara, Correa ha assenyalat Camps al judici i aquest s'ha abalançat contra ell.

Què ha passat?

  • Camps ha recriminat a Correa la seva declaració davant del tribunal que els jutja per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama.
  • Segons alguns testimonis presents en el moment del succés, l'exdirigent autonòmic ha esperat Correa a les portes de la sala quan ha conclòs la sessió, celebrada a la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares.

Què li ha dit? Ha qualificat Correa de mentider i ha assegurat que l'actitud del líder de la trama està tenint conseqüències en la seva vida privada.

  • "Ets un fill de puta", li ha etzibat a la seva sortida, segons els esmentats testimonis.

Context: Correa ha confessat els fets i ha assolit un acord amb la Fiscalia. 

  • Ha dit que va conèixer a Camps en el casament de la filla de l'expresident del Govern José María Aznar i que va coincidir amb ell "dos o tres vegades". Va arribar a reunir-se amb ell uns minuts en un hotel, ha dit.
  • A més, Correa ha assenyalat a l'ara expresident valencià com la persona que va introduir 'Gürtel' al territori valencià.

D'altra banda: El jutge de Barcelona que investiga l'exlíder del PP, Pablo Casado, per les declaracions sobre el català, ha suspès la seva declaració com a imputat. El motiu? Que el PP "no sap on és".

Categoria: Open Melon