Open Melon
Quim Amorós
Foto: Quim Amorós
Assetjament sexual

Junts conclou que Quim Amorós va assetjar sexualment militants de les JNC

Temps de lectura: 2 minuts
Quim Amorós
Foto: Quim Amorós

Junts ha conclòs que Quim Amorós, cap de Convergència a Tarragona i després del PDeCAT, va assetjar sexualment a diversos militants menors d'edat de les Juventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), tal com ha avançat Crónica Global.

Per què és important? El document recull que va assetjar 4 joves, que van denunciar davant la Comissió de Garanties del partit, i altres 12 més, responsables de les JNC.

En profunditat: El partit no descarta que les víctimes siguin "desenes". Del document, al que ha tingut accés el digital Crónica Global, es desprèn que l'assetjador anava cercant víctimes vulnerables: menors d'edat, just recent benvinguts a les joventuts i que estaven descobrint la sexualitat.

  • Quim Amorós, o com el coneixien les víctimes, el Senyor Q, operava sempre de la mateixa forma. Es posava en contacte amb els joves presentant-se com un home amb pes dins de l'organització i des de la seva posició de poder s'aprofitava de la vulnerabilitat dels militants.

Al detall: L'informe recull que hi ha un grup de nois amb els quals va aconseguir establir una relació de confiança aprofitant-se de la seva situació de poder. A aquests els va assetjar sexualment usant expressions i afirmacions de caràcter sexual o, fins i tot, oferint-los entrar a grups de WhatsApp on podrien parlar de "temes sexuals".

  • En aquests casos les conversacions es feia referència a haver enviat "fotos íntimes o haver demanat fotos íntimes" a les víctimes. Junts, a través de l'informe, assegura "tenir referències" per comprovar a partir de captures de pantalla l'existència d'intercanvi d'imatges. Uns fets que "podrien ser greus".
  • A més d'aquests fets, segons la recerca realitzada pel mateix partit, va arribar a enviar fotografies seves despullades, a demanar fotografies, vídeos i altres elements de contingut sexual.
Categoria: Open Melon