Cultura i Pantalles
Jedet a la gala del Premis Feroz
Foto: Jedet a la gala del Premis Feroz | Europa Press
Premis de cinema

Jedet, víctima de l'agressió sexual als Feroz: el detingut és membre d'un dels films nominats

Actualitzat: Diumenge, 29 de gener de 2023. 19:56
Temps de lectura: 3 minuts
Jedet a la gala del Premis Feroz
Foto: Jedet a la gala del Premis Feroz | Europa Press

L'actriu i cantant Jedet (Veneno) és una de les víctimes de les presumptes agressions sexuals que van tenir lloc a la festa posterior a la gala dels Premis Feroz, segons ha confirmat María Guerra, presidenta de l'entitat organitzadora, l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE).

Què en sabem? De moment, dos homes han estat denunciats pels fets i només un ha estat detingut.

  • Com ha avançat el programa 'Fiesta', de Telecinco, el presumpte autor de l'agressió a Jedet que no ha estat detingut és Javier Pérez Santana, productor de 'Mi vacío y yo'.
  • També s'ha produït la detenció d'un segon presumpte agressor, un home de 55 anys, membre d'una de les pel·lícules nominades.
  • Segons informa El Heraldo de Aragón, els dos agressors es coneixien, però que no se sap si les dues agressions denunciades -la patida per Jedet i una altra a un home- tenen relació entre si o es van produir en paral·lel.

Què ha passat? Segons l'AICE, l'equip de seguretat de l'esdeveniment va intervenir immediatament després de tenir coneixement del fet.

  • Van assistir a les víctimes, un home i l'actriu Jedet, que asseguren que van patir tocaments i assetjament continu per part dels suposats autors.
  • Segons el diari, es tracta de "membres de l'equip d'una de les pel·lícules nominades als Premis Feroz" i que quedaran "vetats de per vida" als esdeveniments que organitzi l'associació.

La reacció: Guerra, que no va assistir a l'esdeveniment posterior, ha expressat el "disgust i tristesa tremenda" de l'organització perquè la celebració d'aquests premis "ha acabat així".

  • Un cop conegut el succés, que l'actriu va denunciar els membres de seguretat immediatament, es va produir un "petit aldarull" a la festa.
  • Arran dels fets, es va sol·licitar la presència de la policia, que s'ha fet càrrec d'aquestes denúncies i de la investigació per aclarir si és un abús o una agressió sexual, han informat fonts de la Policia Nacional.

En detall: Els suposats fets van passar entre les 04.00 i les 06.00 hores d'aquest diumenge al recinte de l'anomenat Espai Ebre, ubicat al Parc de l'Aigua, construït amb motiu de l'Expo 2008.

  • Una hora després, la Policia ja havia procedit a la detenció de l'home de 55 anys, que va ser traslladat a la comissaria de la Policia Nacional al barri de l'Actur de Saragossa.
  • Les víctimes van formalitzar aquest diumenge la denúncia davant de la Policia Nacional i s'ha fet càrrec de la investigació la Unitat de Família i Dona.

Què han dit? L'alcalde de la ciutat, Jorge Azcón, que va estar de convidat a la gala dels Feroz, ha reaccionat als fets.

  • "Saragossa és una ciutat compromesa contra les agressions sexuals. Lamento les informacions que s'estan coneixent les últimes hores. La meva repulsa absoluta cap a aquests fets i la meva solidaritat amb les víctimes. Espero que les investigacions aclareixin aviat els fets".
  • Igualment, el president d'Aragó, Javier Lambán, ha escrit a les xarxes socials: "Manifesto la meva indignació davant les agressions sexuals denunciades als Premis Feroz". "Suport total a les víctimes. Cal castigar els agressors i exigir explicacions a l'organització".

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.