Open Melon
L'expresident de la Generalitat Artur Mas
Foto: L'expresident de la Generalitat Artur Mas | Glòria Sánchez / Europa Press
Tribunals

Artur Mas i l'AMI tampoc acompanyaran Borràs al judici

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident de la Generalitat Artur Mas
Foto: L'expresident de la Generalitat Artur Mas | Glòria Sánchez / Europa Press

L'expresident de la Generalitat Artur Mas i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) tampoc acompanyaran la presidenta de Junts, Laura Borràs, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Per què és important? Mas se suma a Trias en la decisió de prendre distància i no farà costat presencialment a la presidenta suspesa del Parlament.

En profunditat: Tal com ha pogut saber l'ACN, l'entitat ha decidit no assistir aquest divendres al matí a les portes del tribunal, on Junts han fet una crida per donar suport a la seva presidenta.

  • L'AMI, que presideix l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni (ERC), argumenta que l'entitat sempre ha donat suport als encausats per "temes relacionats clarament amb la independència" i en la defensa del país, els drets i les llibertats.
  • L'expresident de la Generalitat Artur Mas no hi anirà, tal com han confirmat a l'ACN fonts de l'oficina de l'expresident. Mas no és afiliat de Junts, però el juliol de 2022 va signar un manifest de suport a Borràs, junt amb els també expresidents Quim Torra i Carles Puigdemont.

A més: El Govern, el Parlament, ERC i la CUP tampoc assistiran a la convocatòria per acompanyar Borràs. Sí que hi anirà el vicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona.

Què diuen? El portaveu de Junts, Josep Rius, ha assegurat aquest dijous que el partit "tanca files" amb la seva presidenta.

  • En una atenció als mitjans des del Parlament, Rius ha avisat que Borràs hauria de "recuperar" els "càrrecs de presidenta" del Parlament en cas que el TSJC l'absolgui.