Open Melon
El rei d'Espanya
Foto: El rei d'Espanya | Europa Press
Monarquia

Felip VI s'apuja el sou més de 10.000 euros i les reines Letizia i Sofía, un 4%

Temps de lectura: 2 minuts
El rei d'Espanya
Foto: El rei d'Espanya | Europa Press

El rei d'Espanya, Felip VI, s'ha apujat el sou més de 10.000 euros anuals respecte al 2022 i les reines Letizia i Sofía també s'han incrementat un 4% la seva retribució.

Per què és important? La monarquia espanyola s'ha inflat el sou enmig de la crisi que travessa Espanya, i Europa, per la inflació dels preus i de l'encariment de la vida.

Al detall: Felip VI cobrarà aquest any 2023 un total de 269.296 euros bruts, en dotze pagues. És a dir, 10.369 euros més que durant el 2022.

  • Les reines Letizia i Sofía veuran com la seva retribució creix un 4% respecte a l'any passat. Això cobrant 148.105 euros i 121.186 euros respectivament.

En profunditat: La Casa Reial espanyola ha publicat aquest dimecres en la seva pàgina web el desglossament del pressupost d'aquest exercici, que ascendeix a un total de 8,43 milions d'euros, que roman congelat per tercer exercici consecutiu.

  • En total, les retribucions per als membres de la monarquia espanyola s'han incrementat en un 2,5% respecte a les vigents el passat 31 de desembre de 2022, igual que les dels alts càrrecs del govern espanyol.

D'on venim? Una de les poques feines que té el rei espanyol és pronunciar un bon discurs per la Nit de Nadal. No va ser així, i el seu discurs no va interessar en comparació al 2021. Es va ensorrar i va registrar una audiència més baixa que l'any passat.

  • L'audiència mitjana ha patit una davallada d'1,2 milions d'espectadors respecte al missatge monàrquic nadalenc del 2021, segons dades de Kantar.
  • A més, el consum total de televisió ha estat de 10,4 milions, un descens de gairebé 2 milions en comparació amb l'any passat.  
    En percentatges, això es tradueix en una caiguda del 16% de seguiment.
Categoria: Open Melon
Etiquetes: Monarquia Felip VI