Open Melon
Míriam Nogueras (Junts) aparta la bandera espanyola a la sala de premsa del Congrés
Foto: Míriam Nogueras (Junts) aparta la bandera espanyola a la sala de premsa del Congrés | Congrés dels Diputats
Polèmica

Míriam Nogueras (Junts) aparta una bandera d'Espanya i agita el Congrés

Temps de lectura: 2 minuts
Míriam Nogueras (Junts) aparta la bandera espanyola a la sala de premsa del Congrés
Foto: Míriam Nogueras (Junts) aparta la bandera espanyola a la sala de premsa del Congrés | Congrés dels Diputats

La diputada de Junts Míriam Nogueras ha provocat un enrenou al Congrés dels Diputats aquest dimarts 21 de febrer en apartar la bandera espanyola que hi ha a la sala de premsa.

Què ha passat? 

  • Tot just quan anava a començar la seva roda de premsa habitual, Míriam Nogueras ha agafat el pal del qual penja la bandera d'Espanya per allunyar-la del faristol. Ha volgut que la 'rojigualda' no aparegués al seu costat mentre es dirigia a les càmeres de televisió.
  • L'ha posat un metre més lluny, tot deixant la bandera europea a prop del faristol perquè aquesta sí entrés en el camp de visió de les càmeres.

Què ha dit? "L'he apartat una mica perquè estava molt a prop. L'europea no estava tan a prop i em representa molt més que l'espanyola. I  queda molt bonica", ha explicat a un periodista que li ha preguntat el perquè de tot plegat.

Reaccions: Com era previsible, el provocatiu gest de Nogueras ha generat les crítiques de Vox i de Ciutadans. El partit d'extrema dreta i la formació taronja han anunciat que presentaran un escrit a la Mesa de la cambra baixa per intentar evitar que comportaments com aquest no es tornin a produir.

  • "Porta tres anys i mig gaudint d'un sou al Congrés i fins avui, quina casualitat, quan queden tres meses per les eleccions se li acut l'espectacle amb la bandera", ha reaccionat el diputat de Vox Espinosa de los Monteros.
  • "La gent a qui li fa fàstic la bandera d'Espanya és la gent que decideix què fa el govern espanyol", ha criticat la portaveu parlamentària de Ciutadans, Inés Arrimadas.
  • També ha dit la seva el portaveu d'Unidas Podemos, Pablo Echenique: "No és notícia, cal respectar la ideologia de tothom".
  • Salvador Vergés, diputat de Junts al Parlament, ha aplaudit la intervenció de Nogueras: "En política, els gestos són molt importants. Gràcies per la fermesa. La bandera espanyola no té res a veure ni amb tu ni amb Europa":

Per acabar: La bandera espanyola i l'europea porten tota la legislatura presidint la sala de premsa del Congrés, al costat del faristol. Mai no havien estat desplaçades per cap portaveu, tampoc cap que fos independentista, ja sigui de Junts o bé d'ERC, la CUP o Bildu.

Categoria: Open Melon
Etiquetes: Junts Congrés