Open Melon
El líder socialista
Foto: El líder socialista | ACN
Barcelona

Salvador Illa acusa Colau de fer conxorxa amb Trias contra el PSC

Temps de lectura: 2 minuts
El líder socialista
Foto: El líder socialista | ACN

El líder del PSC, Salvador Illa, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de "pactar" amb el candidat de Junts per Barcelona, Xavier Trias, una campanya centrada en les candidatures.

Què ha dit? En un acte sobre lideratges feministes en el municipalisme, Illa s'ha referit a la reunió que van mantenir Colau i Trias quan aquest últim va anunciar que es presentava per intentar recuperar l'alcaldia de Barcelona.

  • "Lliçons en matèria de pactes, les justes", ha replicat a Colau, que aquest dissabte en una entrevista a 'La Vanguardia' ha retret a PSC i ERC que hagin "obert la porta" a pactar amb Trias. 

D'on venim? Colau avui ha criticat el candidat del PSC, Jaume Collboni, que el 23 de gener va decidir abandonar el govern municipal per centrar-se en la campanya electoral a les eleccions del 28 de maig.

  • "És una cosa inaudita (...) Crec que això és d'una frivolitat manifesta, un gest d'irresponsabilitat que sobretot el fa molt poc creïble i fiable com a candidat a l'alcaldia", ha etzibat Colau
  • En paral·lel, l'alcaldessa de Barcelona ha retret a PSC i ERC que hagin "obert la porta" a pactar amb Trias i impugnin la totalitat de la seva gestió. "És poc creïble, perquè hem governat i hem votat junts (...) S'acosten eleccions", ha assenyalat Colau.

Al detall: Concretament, els socialistes reclamen "explicacions" a l'executiu d'ERC sobre la manca d'accions preventives: "El Govern porta 20 mesos sense fer res". També volen que el Govern de Pere Aragonès "assumeixi responsabilitats" i no "traspassi" culpes a altres. En aquest sentit, Illa ha instat Aragonès a abandonar "la confrontació" i optar per la "col·laboració" entre institucions i partits.