Política
L'alcaldable de JxCat per Barcelona, Xavier Trias, protagonitza l'acte \
Foto: L'alcaldable de JxCat per Barcelona, Xavier Trias, protagonitza l'acte "Barcelona, torna Trias", aquest dilluns a L'Auditori | EFE/ Marta Pérez
Eleccions municipals

Trias vol fer realitat la coalició Junts-PDeCAT per les municipals

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcaldable de JxCat per Barcelona, Xavier Trias, protagonitza l'acte \
Foto: L'alcaldable de JxCat per Barcelona, Xavier Trias, protagonitza l'acte "Barcelona, torna Trias", aquest dilluns a L'Auditori | EFE/ Marta Pérez

El camí per aconseguir l'alcaldia a la ciutat de Barcelona ha encès totes les maquinàries dels partits. Junts està estudiant com tancar una coalició amb el PDeCAT.

Per què és important? El pròxim 28 de maig se celebren les eleccions municipals. Les formacions polítiques estan acabant de tancar serrells i construint les llistes de les candidatures. 

Què sabem? Segons avança Nació Digital, l'exalcalde i candidat de Junts a l'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, està ultimant una coalició amb Junts i PDeCAT. 

  • Les dues formacions es troben negociant els últims detalls per fer efectiva la fórmula electoral per concórrer conjuntament als comicis de Barcelona. 
  • L'acord comportaria reservar una plaça per al PDeCAT entre els números sis i deu a la llista de Trias. 

En detall: Les mateixes fonts apunten que la candidatura de l'alcaldable de Junts també comptarà amb la presència dels exconsellers Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa; i els actuals regidors Neus Munté i Jordí Martí.

D'on venim: El passat mes d'octubre, Trias va deixar la militància del PDeCAT i es va quedar només com a membre de Junts. 

  • L'exalcalde de Barcelona va declarar que estar militant als dos partits era "una anormalitat". 

Context: Els postconvergents es van dividir fa anys en dos partits a causa de les seves discrepàncies, Junts i PDeCAT.

  • L'acord a Barcelona obre una porta per presentar-se conjuntament a diferents municipis en els pròxims comicis municipals del maig del 2023. 

Per altra banda: El passat mes de desembre, la portaveu de Junts al Congrés de Diputats, Míriam Nogueras, va rebutjar una coalició entre els dos partits: "El PDeCAT és un partit que no existeix", va dir en una entrevista. 

  • Nogueras assegurava que el partit "fa temps que va desaparèixer" i que només "queden les persones que formaven part d'aquest partit".
  • La diputada recordava que el PDeCAT és un partit que "no va aconseguir cap representació en les últimes eleccions autonòmiques".