Open Melon
Instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí
Foto: Instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí | Laura Fíguls / ACN
TV3

TV3 també rebutja l'etiqueta de Twitter que la defineix com a "mitjà finançat pel govern"

Temps de lectura: 2 minuts
Instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí
Foto: Instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí | Laura Fíguls / ACN

TV3 també ha mostrat el seu desacord amb la nova política de Twitter que atribueix als mitjans de comunicació públics l'etiqueta de 'mitjà finançat pel govern'.

Per què és important? L'oposició de TV3 a aquesta directriu se suma a la que ja han expressat la Corporació RTVE, a Espanya, la BBC, a Anglaterra, o els canals nord-americans NPR i PBS, que van abandonar Twitter com a protesta.

  • Tots aquests mitjans consideren que no se'ls pot atorgar una etiqueta que inicialment només assenyalava mitjans de règims poc democràtics i que, per tant, qüestionava la imparcialitat de les seves comunicacions.

Què en sabem? Fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han indicat que s'estan fent les "gestions oportunes" amb la companyia perquè canviï aquesta qualificació, en la mateixa línia que altres mitjans públics europeus.

  • La BBC, per exemple, va demanar que l'etiqueta canviés a 'mitjà finançat públicament', petició a la qual Twitter va accedir.

En profunditat: Com en el cas de RTVE, la CCMA es finança amb una dotació pressupostària que aprova el Parlament.

  • La cambra catalana exerceix de fiscalitzador dels mitjans públics de TV3 i Catalunya Ràdio, amb comissions periòdiques en què els seus responsables reten comptes davant dels grups parlamentaris. L'etiqueta 'mitjà finançat pel govern' és, segons manifesten, inexacta.

Context: La discrepància amb l'etiqueta ve donada perquè inicialment Twitter la feia servir per a mitjans de comunicació afins a règims poc democràtics. En fer-la extensiva a altres mitjans, es posa en compromís, segons els denunciants, la seva imparcialitat.

  • La queixa de TV3 coincideix amb l'expressada per RTVE, que també s'ha posat en contacte amb els responsables de la xarxa social perquè canviïn l'etiqueta a la proposada per la BBC.
  • Els directius de RTVE recorden que la corporació es finança a través d'una assignació dels pressupostos generals aprovats pel parlament, així com per dues fonts de finançament de caràcter privat. A més, destaquen que la independència editorial i de la plantilla estan garantides per llei.
Categoria: Open Melon
Etiquetes: TV3 Twitter RTVE