Societat
Sigfrid Gras, director de TV3
Foto: Sigfrid Gras, director de TV3 | Violeta Gumà
Polèmica

TV3 es pronuncia sobre el gag: "La sàtira és símptoma de qualitat democràtica"

Temps de lectura: 2 minuts
Sigfrid Gras, director de TV3
Foto: Sigfrid Gras, director de TV3 | Violeta Gumà

TV3 trenca el seu silenci i es pronuncia sobre el gag de la Verge del Rocío emès al programa Està passant.

Per què és important? La cadena s'ha pronunciat després de la polèmica suscitada per l'espai humorístic, que ha motivat queixes de diverses entitats i una denúncia de la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians.

  • La denúncia del col·lectiu d'advocats acusa els responsables del programa de fer una "representació escarnidora dels sentiments religiosos, cristianòfoba i andalusòfoba".

Què han dit? TV3 ha opinat que "la sàtira és símptoma de qualitat democràtica".

  • "La cadena ha fet sempre humor sobre tot, i ho continuarà fent. I no vol entrar en declaracions i contradeclaracions", han afegit fonts del canal televisiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Context: La paròdia del programa Està passant de TV3 es va emetre el 4 d'abril i consistia en una entrevista a l'actriu Judit Martín disfressada com a Verge del Rocío, amb un nino que simbolitzava el nen Jesús i que va comptar amb diverses mofes sobre la vida sexual, la religiositat i l'accent andalús.

A la pràctica: La Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) va denunciar el 'gag'. La Junta d'Andalusia també presentarà una queixa formal a la Federació d'Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA).

  • La Conferència Episcopal Tarraconense també s’ha pronunciat sobre el gag. L’església catalana ha manifestat avui el seu “rebuig” davant la paròdia, que considera que “fereix la sensibilitat de moltes persones” i, particularment,” la de tots els creients.

A més: En les últimes hores, el president de l'Aragó, Javier Lambán, s'ha sumat als atacs contra la televisió pública catalana, i el presentador, Toni Soler, ha respost amb sornegueria.

  • Soler ha advertit Lambán: "Però guarda-t'ho per quan fem la Verge del Pilar", apunta sobre la patrona de l'Aragó.