Open Melon
La imitació de la marededeu del Rocío al programa 'Està Passant'
Foto: La imitació de la marededeu del Rocío al programa 'Està Passant' | TV3
Setmana Santa

El president andalús Juanma Moreno ataca TV3 per una paròdia de la Verge del Rocío

Actualitzat: Dissabte, 8 d'abril de 2023. 20:47
Temps de lectura: 2 minuts
La imitació de la marededeu del Rocío al programa 'Està Passant'
Foto: La imitació de la marededeu del Rocío al programa 'Està Passant' | TV3

Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia, ha criticat TV3 per una paròdia de la Verge del Rocío durant l'emissió del programa 'Està Passant' per Setmana Santa.

A fons: El mandatari del Partit Popular ha publicat un missatge a Twitter tot assegurant que és "una falta de respecte a Andalusia". Per això, ha demanat a la televisió pública catalana que es disculpi amb més encert del que ha tingut el número còmic, sota el seu parer.

Què diu? El tuit de Juanma Moreno, que ha fet el matí d'aquest dissabte 8 de juliol, assegura que:

  • "L'humor és una de les senyes d'identitat de la nostra terra, però per tenir gràcia, es fa amb respecte i estima. És una falta de respecte a Andalusia i a milers d'andalusos i les seves tradicions. Espero que, per demanar perdó, sàpiguen fer-ho millor".

A més: Teresa Rodríguez, líder d'Endavant Andalusia, també ha criticat l'actuació a Twitter. 

  • "Es pot fer humor de tot. També de la Setmana Santa. Però no amb tanta mala fe, ignorància i andalusofòbia (imita l'accent del teu punyeter pare, per ser suau). L'humor, cap a dins i cap a dalt; si no, és opressió".

Context: La humorista Judit Martín, habitual col·laboradora del programa 'Està Passant' presentat per Toni Soler, va parodiar la Verge del Rocío el passat 4 d'abril.

  • Durant la seva actuació, parlava amb un exagerat accent andalús i es queixava del que li costava moure's amb el vestit: "Em posen uns vestits i unes coses que això no es pot aguantar. La mare que em va parir, això és horrorós, és molt aparatós", comença dient.
  • També feia comentaris sexuals als presentadors: "Porto 200 anys sense poder... Què fas després, guapo? Estic més calenta que el pal d'un xurrer".
  • Soler devia saber que la paròdia podia ferir sensibilitats, ja que va reconèixer, entre riures, que era "un camp de mines" i que no sabia què dir "per no cagar-la". "Ens han pogut demandar tanta gent ja...", responia l'altre presentador, Jair Domínguez.

Per acabar: La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) també hi ha raccionat, exigint unes disculpes públiques a TV3 per restituir l'honor de la marededeu del Rocío.