La Jungla
Toni Soler, presentador del programa 'Està passant'
Foto: Toni Soler, presentador del programa 'Està passant' | TV3
Televisió

Toni Soler adverteix Javier Lambán, irat pel gag de la Verge del Rocío a TV3: "Miserable"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Toni Soler, presentador del programa 'Està passant'
Foto: Toni Soler, presentador del programa 'Està passant' | TV3

Toni Soler continua esquivant les crítiques, una setmana després de la paròdia de la Verge del Rocío a Està passant de TV3. En les últimes hores, el president de l'Aragó, Javier Lambán, s'ha sumat als atacs contra la televisió pública catalana, i el presentador ha respost amb sornegueria.

Què sabem? Aquest dilluns a la nit, Lambán titllava de "miserable i de mal gust" la imitació de la marededeu per part de Judit Martín a l'Està passant. Pel president aragonès, "una altra mostra de l'actitud superba i estúpida" amb la qual "aquests individus miren la resta d'espanyols". Un missatge de "solidaritat als andalusos" que ja ha provocat la reacció de Soler.

Què diu Toni Soler? Al seu perfil de Twitter, Soler ha advertit Lambán: "Però guarda-t'ho per quan fem la Verge del Pilar", apunta sobre la patrona de l'Aragó. 

  • L'humorista ha acabat privatitzant el seu compte, davant de l'allau de comentaris i atacs que ha rebut els darrers dies.

En detall: Aquesta és la segona resposta de Toni Soler a un president autonòmic que s'hi refereix per la polèmica de la marededeu.

  • Dissabte va ser Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia, que va exigir unes disculpes a TV3 per "una falta de respecte a milers d'andalusos i les seves tradicions".
  • "Et pots esperar assegut", va respondre Toni Soler a la demanda del líder andalús.

A més, les crítiques a la paròdia de la Verge del Rocío a l'Està passant arriben també des de dins de Catalunya. Si dissabte la Federació d'Entitats Culturals Andaluses (FECAC) demanava una rectificació pública, aquest dimarts la Conferència Episcopal Tarraconense ha mostrat el seu "rebuig" a un gag que "fereix la sensibilitat de moltes persones".

Per acabar: També aquest dimarts, l'entitat ultracatòlica Abogados Cristianos ha anunciat que presenta una denúncia contra Toni Soler, Jair Domínguez i Judit Martín per un delicte d'escarni.

  • La presidenta de l'organització, Polonia Castellanos, ha declarat que "es tracta d'un nou atac contra els sentiments religiosos realitzat de forma totalment gratuïta i a més en una època molt important per als catòlics com és la Setmana Santa".
  • "Esperem que tingui una conseqüència i es compleixi el Codi Penal, la llei d'enjudiciament criminal, i les persones que van vexar els sentiments catòlics durant la Setmana Santa, siguin condemnades", diu Castellanos en el comunicat emès.