La Jungla
Jair Domínguez i Judit Martín, disfressada de la Verge del Rocío a 'Està passant'
Foto: Jair Domínguez i Judit Martín, disfressada de la Verge del Rocío a 'Està passant' | TV3
Televisió

Jair Domínguez tampoc s'arronsa: així reacciona a les crítiques per la Verge del Rocío

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Jair Domínguez i Judit Martín, disfressada de la Verge del Rocío a 'Està passant'
Foto: Jair Domínguez i Judit Martín, disfressada de la Verge del Rocío a 'Està passant' | TV3

Una setmana després de la paròdia de la Verge del Rocío a l'Està passant de TV3, la controvèrsia encara porta cua. En la línia de Toni Soler, Jair Domínguez tampoc no vol ni sentir a parlar d'una possible rectificació.

Què sabem? En les últimes hores, l'empordanès s'ha tornat a referir a la polèmica amb la marededeu per defensar que "a Andalusia, fatxes, sociates i podemites són el mateix quan els toques el moñeco del Rocío", en resposta a una nova protesta de Teresa Rodríguez, líder d'Adelante Andalucía.

En detall: En un altre tuit, Domínguez també ha recordat que els seus avis eren andalusos. Això, només dos dies després de reaccionar sorneguer a les crítiques: "Tinc el timeline ple d'andalusos plorant".

A més, Domínguez ja s'havia pronunciat sobre la polèmica quan Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia, va exigir a TV3 unes disculpes pel gag de la Verge del Rocío. La mà dreta de Toni Soler a Està passant va titllar-lo aleshores de "tontet ofès".

D'on venim? Durant el cap de setmana, Toni Soler ha deixat clar que no pensa rectificar. "Et pots esperar assegut", reaccionava dissabte a la demanda d'unes disculpes per part de president andalús.

  • El presentador va respondre també a la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), que insta TV3 a "respectar i restituir l'honor de la Verge del Rocío".
  • Soler va assenyalar el silenci de la mateixa entitat quan es tracta de "demanar respecte pels ciutadans de Catalunya i els seus drets".

Per acabar: En plena polèmica, la Junta d'Andalusia ha anunciat que presentarà una queixa formal a la Federació d'Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA). Així ho ha anunciat el conseller de Presidència andalús, Antonio Sanz.

  • El govern andalús considera l'actuació còmica un "atac" i una "falta de respecte a milers d'andalusos i les seves tradicions", i acusa la Generalitat de "dividir".