Societat
Una processó de Setmana Santa a Tarragona el 2022
Foto: Una processó de Setmana Santa a Tarragona el 2022 | ACN
Polèmica

L'església catalana, contra el gag de TV3 sobre la Verge del Rocío

Temps de lectura: 2 minuts
Una processó de Setmana Santa a Tarragona el 2022
Foto: Una processó de Setmana Santa a Tarragona el 2022 | ACN

L'església catalana se suma a les crítiques que està rebent TV3 pel gag del programa Està passant que feia humor sobre la Verge del Rocío. 

Què en sabem? La Conferència Episcopal Tarraconense s'ha pronunciat aquest dimarts sobre la broma que protagonitzava l'actriu Judit Martín vestida de verge es queixava que portada 200 anys "sense fotre un clau".

  • Els religiosos tarragonins mostren el seu "rebuig" davant d'una paròdia que, segons diuen, "fereix la sensibilitat de moltes persones" i, particularment, "la de tots els creients que, sota aquesta advocació de la Verge Maria, guarden la seva fe i les seves tradicions religioses". 

A més: Els bisbes recorden que la televisió pública ha de "respectar tota creença" i mantenir la "neutralitat religiosa" que li pertoca, "respectant els sentiments dels creients, no ferint amb aquest tipus de gags que ultrapassen el sentit de l'humor i la dignitat de la fe de tantes persones".

D'on venim? La Conferència Episcopal Tarraconense se suma a les crítiques d'Andalusia per un gag que, diuen, fereix l'honor de la marededeu del Rocío. 

  • La Junta d'Andalusia presentarà una queixa formal a la Federació d'Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA).
  • El president andalús, Juanma Moreno (PP) considera la broma una "falta de respecte".
  • També s'han queixat des de l'esquerra, concretament, Teresa Rodríguez (Adelante Andalucía) que considera que "es pot fer broma de tot, però no amb tantíssima ignorància i andalusofòbia".

Per últim: Aquí a Catalunya, el partit Valents ha presentat una queixa formal al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), i ha demanat que la retirada del programa.

  • La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) també hi ha reaccionat, exigint unes disculpes públiques a TV3 per restituir l'honor de la marededeu del Rocío.