Open Melon
Carlos Carrizosa, a 'La Gran Contradicció'
Foto: Carlos Carrizosa, a 'La Gran Contradicció' | 8tv
Llengua

'La Gran Contradicció' de Carrizosa: es nega a parlar en català a 8tv

Temps de lectura: 2 minuts
Carlos Carrizosa, a 'La Gran Contradicció'
Foto: Carlos Carrizosa, a 'La Gran Contradicció' | 8tv

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha posat de manifest la seva gran contradicció al programa de 8tv 'La Gran Contradicció' durant la seva darrera emissió el passat 21 d'abril.

Per què és important? Ciutadans és un dels partits amb representació al Parlament que més utilitza el castellà a la cambra i en les seves compareixences en detriment del català; de fet, ha titllat de racista i discriminatòria la política lingüística del Govern de la Generalitat.

En detall: Marta Polo (directora de la televisió privada de Catalunya i presentadora de l'espai) va ser l'encarregada d'entrevistar el president parlamentari de la formació taronja.

  • La tensió es va desfermar quan li va qüestionar l'ús que fa de la llengua; de fet, ella li estava fent les preguntes en català, però ell les responia totes en castellà.

Què van dir? Així va ser el moment en què la presentadora va llançar-li la pregunta.

  • "Si vostè entén perfectament el català, per què em contesta en sempre en castellà?", va qüestionar-li Polo.
  • "Doncs miri, perquè volia posar de manifest al programa 'La Gran Contradicció' la gran contradicció que suposa que si una persona respon en un programa d'una emisora catalana en castellà, se li pregunti 'i vostè per què em contesta en castellà?', va respondre Carrizosa.
  • "La gran contradicció no seria que, ja que jo li estic preguntant en català, vostè no em contesti en català?", li va rebatre la presentadora.

En vídeo: Recupera el moment sencer de l'entrevista en què Carlos Carrizosa justifica 'la seva gran contradicció'.

Context: 8tv va estrenar el programa el passat divendres 10 i l'emet cada divendres a les 22. Un espai que "enfronta els convidats a les seves contradiccions, perquè tothom en té".