Open Melon
Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCDE Stadium
Foto: Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCDE Stadium | Europa Press
Espanyol

Un segon candidat del PP va envair el camp de l'Espanyol desafiant els Mossos

Temps de lectura: 2 minuts
Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCDE Stadium
Foto: Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCDE Stadium | Europa Press

Yago Darnell no va ser l'únic candidat del PP que el diumenge va saltar a la gespa del camp de l'Espanyol amb desenes d'ultres després de la derrota contra el Barça. Carlos Ferrer-Callbeó Barnils, candidat dels populars a Cerdanyola del Vallès per les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, també es va sumar a la invasió de camp.

Què en sabem? El diari Ara ha identificat el número 11 de la llista del municipi del Vallès Occidental entre els radicals que van intentar atacar els futbolistes del Barça després d'un triomf al RCDE Stadium que va significar la seva 27a Lliga.

  • De fet, el candidat de Cerdanyola és un dels aficionats que es mostra més desafiant davant els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra. S'arriba a encarar diverses vegades a la línia policial que protegeix l'entrada del túnel de vestuaris i rep dos cops de porres per part de dos agents.

Què diuen? La cap de la llista del PP a la ciutat de 57.291 habitants, Anabel Plans, ha explicat que desconeixia que un dels membres de la seva candidatura hagués participat en els aldarulls, però ha restat importància als fets. 

  • "No està fent res, té les mans cap avall", ha assenyalat al diari.
  • La direcció del PP, en canvi, ha demanat que renunciï a la llista.

 Context: El PP només té un regidor a Cerdanyola, després de perdre'n dos en les últimes eleccions de 2019.

D'on venim? En el cas de Darnell, el PP va acceptar la seva renúncia a participar en la llista de Sant Joan Despí després que el jove fos identificat. 

  • El número 1 d'aquesta candidatura, que intentarà entrar en un ple municipal on el partit no té representació, va estar implicat en una polèmica el 2015 quan va agredir un activista durant un míting de l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.

Situació actual: Els Mossos investiguen la invasió de camp, bàsicament amb les imatges dels fets, i la Liga i l'Espanyol també treballen per investigar els radicals, que podrien ser vetats per entrar en un camp de futbol, segons va anunciar la competició oficial.

Categoria: Open Melon