Open Melon
Patricia Guasp i al seu costat, Edmundo Bal
Foto: Patricia Guasp i al seu costat, Edmundo Bal | Isaac Buj / Europa Press
Ciutadans

Guerra judicial entre alts dirigents de Ciutadans: "Estic tramitant la querella"

Temps de lectura: 2 minuts
Patricia Guasp i al seu costat, Edmundo Bal
Foto: Patricia Guasp i al seu costat, Edmundo Bal | Isaac Buj / Europa Press

Guerra judicial total entre alts dirigents de Ciutadans. El portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, s'ha querellat contra la direcció del seu partit per "revelació de secrets" per les declaracions de la portaveu nacional dels taronges, Patricia Guasp.

Per què és important? Després del traspàs de polítics de Ciutadans al PP, els que han quedat s'estan esbatussant amb acusacions i processos judicials.

Què ha passat? Edmundo Bal ha anunciat que està tramitant una querella contra la cúpula de Ciutadans per haver revelat que la formació li ha obert un procés disciplinari per les seves declaracions.

    • La formació ha expedientat Bal per haver acusat la direcció del partit "d'apropiar-se de la caixa en benefici propi", entre altres dures paraules. Aquesta suposada sanció ha sortit a la llum durant una entrevista a la portaveu nacional de Ciutadans que, en resposta a una pregunta, ha afirmat: "Hi ha un procés disciplinari obert i l'òrgan encarregat ja està treballant".
    • Davant aquestes declaracions, Bal no ha trigat a anunciar en el seu compte de Twitter que "la revelació d'un expedient disciplinari suposa un atac a la meva intimitat. Més encara si no s'ha notificat, però encara que ho haguessin fet. Amb molt pesar, estic tramitant una querella per revelació de secrets", ha avançat.

Què diuen? La direcció de Ciutadans ha negat la major i ha desautoritzat la portaveu nacional i ha desmentit que hi hagi cap expedient obert contra Bal. La cúpula del partit assegura que tot és una confusió per una "expressió incorrecte" de Guasp.

  • "La realitat és que, com ja anunciem, s'estan estudiant totes les declaracions d'aquests dies", però "no s'ha obert a ningú cap expedient", publica ElDiario.
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans