Open Melon
L'equip de Ciudadanos al Congrés
Foto: L'equip de Ciudadanos al Congrés | Ricardo Rubio / Europa Press
Política

Ciutadans, de poder governar Espanya a desfer-se entre batusses internes

Temps de lectura: 2 minuts
L'equip de Ciudadanos al Congrés
Foto: L'equip de Ciudadanos al Congrés | Ricardo Rubio / Europa Press

Ciutadans va estar a poc d'entrar a governar amb un pacte de coalició amb el PSOE que mai es va produir. Anys més tard, la formació taronja està completament desfeta i està immersa en una batussa interna.

Per què és important? Ciutadans ha estat un partit que ha guanyat unes eleccions catalanes i que va aconseguir fins a 57 escons a les eleccions espanyols, podent formar un govern de coalició.

En profunditat: El 2015 la formació comandada per Albert Rivera va irrompre al Congrés dels Diputats amb 40 escons, per a després, 4 anys més tard, aconseguir-ne 57 i pressionar al PSOE per formar un govern de coalició.

  • Finalment, els taronges no van oficialitzar cap pacte i van preferir quedar-se a l'oposició. Una decisió que ara molts dirigents polítics de Ciutadans la veuen com un gran error.
  • Després d'aquelles eleccions tot ha anat de mal borràs i han anat caient tots els grans líders que van aixecar el partit. Des d'Albert Rivera a Inés Arrimadas.

Situació actual: A cada comici electoral Ciutadans perd cada cop més votants. Fins al punt que la direcció nacional de la formació ha decidit no presentar-se a les eleccions generals del 23 de juliol per prioritzar el Parlament de Catalunya, en previsió de la seva desaparició del Congrés. Aquest moviment ha estat rebut per molts polítics de la formació com una decisió autoritària.

  • El que més ha alçat la veu ha estat Edmundo Bal, portaveu de Cs, que ha carregat directament contra la direcció del partit i ha acusat la portaveu nacional, Patricia Guasp, i el secretari general, Adrián Vázquez, de "segrestar Ciutadans" i "quedar-se el compte corrent del partit.

A Catalunya: Aquesta desfeta total de la formació s'ha convertit en una fuga constant de polítics cap al Partit Popular. En plena campanya electoral desenes de càrrecs de Cs es van passar al PP, així desgastant moltíssim la seva antiga formació, que també va desaparèixer de l'ajuntament de Barcelona.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans