Open Melon
Asier Larrauri el dia de la investidura com alcalde
Foto: Asier Larrauri el dia de la investidura com alcalde | Ajuntament de Bermeo
Ajuntaments

Ni 24 hores com a alcalde: dimiteix després de tenir un accident i anar borratxo

Temps de lectura: 2 minuts
Asier Larrauri el dia de la investidura com alcalde
Foto: Asier Larrauri el dia de la investidura com alcalde | Ajuntament de Bermeo

El nou alcalde de Bermeo (Biscaia, País Basc) ha presentat aquest diumenge la dimissió després de patir un accident de tràfic i superar la taxa d'alcohol permesa. 

Per què és important? Aquest passat dissabte 17 de juny els ajuntaments van celebrar els plens d'investidura per escollir el nou alcalde o alcaldessa dels pobles i ciutats d'arreu d'Espanya. 

Què en sabem? El que va ser elegit alcalde de Bermeo, Asier Larrauri, ha presentat aquest diumenge la dimissió del seu càrrec. No ha estat ni 24 hores al capdavant de l'ajuntament. 

  • Larrauri, de la formació política EH Bildu, va assumir aquest dissabte el càrrec d'alcalde de Bermeo. En una carta personal difosa per la coalició explica que va tenir un accident durant la matinada i que després va ser sotmès a un control d'alcoholèmia per l'Ertzaintza. 
  • Segons narra el protagonista dels fets, en l'accident no s'hi ha vist implicat cap altre vehicle i ell n'ha sortit il·lès. 

Què diu? En la missiva, difosa per les xarxes socials, el polític presenta la seva dimissió pels fets que van passar de dissabte a diumenge, poques hores després de ser investit batlle del seu municipi. 

  • Larrauri reconeix que la prova d'alcoholèmia que li va fer la policia era superior a la taxa permesa per a llei. Alguns mitjans de comunicació apunten que hauria pogut donar 0,68 mil·ligrams, el triple del que està permès. 
  • "Sempre he cregut que els càrrecs públics han de tenir un comportament exemplar, i quan això no passa, han de fer un pas al costat", diu en el comunicat. 

  • Diu que pren aquesta decisió també per "no tacar la imatge del poble ni malmetre el bon nom del partit al qual representa". 
  • A més, demana disculpes a tots els habitants de Bermeo que li "van dipositar confiança" en les passades eleccions municipals. 

Previsions: La direcció d'EH Bildu designarà en els pròxims dies el substitut de Larrauri al capdavant del consistori de Bermeo.