Open Melon
Mireia Vehí al Congrés dels Diputats a Madrid
Foto: Mireia Vehí al Congrés dels Diputats a Madrid | Europa Press
Congrés

La CUP contracta seguretat privada per protegir els seus dirigents a Madrid

Temps de lectura: 2 minuts
Mireia Vehí al Congrés dels Diputats a Madrid
Foto: Mireia Vehí al Congrés dels Diputats a Madrid | Europa Press

Els cupaires han revelat que contracten seguretat privada per moure's per la capital d'Espanya. 

Què en sabem? La diputada de la CUP al Conrgés i candidata a les eleccions del pròxim 23 de juliol, Mireia Vehí, ha explicat que la seva formació política ha hagut de contractar seguretat privada per protegir els diputats cupaires quan es mouen per Madrid. 

Què diu? En una entrevista a RTVE Catalunya, la candidata de la CUP per la demarcació de Girona, ha explicat que en determinats moments el partit ha hagut de posar seguretat als seus dirigents per "garantir la seva integritat física". 

  • A més, Vehí ha explicat que busquen personal que sigui "de la mateixa corda política" perquè a la policia "no controles qui tens al costat".
  • "Sembla una pel·lícula, però l'extrema dreta existeix i té poder tant a mitjans com a cossos policials", ha afegit.

En profunditat: D'altra banda, la cupaire també s'ha referit a les eleccions espanyoles del 23-J i ha alertat que l'abstenció no és una solució: "Per molt enfadada i decebuda que la gent estigui sobre la situació de les esquerres i l'independentisme, millora la situació que la dreta, l'extrema dreta i el PSC tinguin cada vegada més institucions? Nosaltres pensem que no", ha explicat, i ha afegit que sinó "s'obrirà un cicle conservador".

  • La candidata de la CUP al Congrés també ha retret al PSOE i a Unides Podem que hagin estat "porucs amb el poder i els poderosos" i creu que això fa que hi hagi "un camí per córrer ample des de l'esquerra independentista".

Previsions: Vehí no s'ha volgut situar en l'escenari de donar suport a un govern de PSOE i Sumar per evitar que governin PP i Vox, però ha assenyalat que el que ells han demanat sempre és un referèndum.

D'on venim: Aquest passat dilluns, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, també va explicar al mateix programa que havia patit diferents intents d'agressions  pels carrers de Madrid i que, en una ocasió, ho havien aconseguit. 

Categoria: Open Melon
Etiquetes: CUP Madrid Congrés