Open Melon
El cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa
Foto: El cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa | David Zorrakino / Europa Press
Política catalana

Els catalans no saben qui és el cap de l'oposició al Parlament

Actualitzat: Dimecres, 5 de juliol de 2023. 18:20
Temps de lectura: 2 minuts
El cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa
Foto: El cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa | David Zorrakino / Europa Press

Qui és el cap de l'oposició al Parlament? La gran majoria de catalans no ho saben, per desgràcia de Salvador Illa, el primer secretari del PSC.

Per què és important? Illa ha sigut exministre de Sanitat i porta des del 2021 sent el líder del partit més votat a Catalunya i cap de l'oposició.

Al detall: El Centre d'Estudis d'Opinió ha preguntat què saben de política als catalans i les respostes han sorprès a tothom. El 70% de la ciutadania de Catalunya no sap qui és el cap de l'oposició del Parlament, càrrec que assumeix Salvador Illa. Tan sols el 20% pot dir amb seguretat el seu nom i el 4% diu algun nom que s'aproxima.

  • A més, només el 45% dels catalans indica correctament el nom del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

D'altra banda: El 52% dels catalans estan en contra de la independència, davant del 42% que hi està a favor. Sobre l'estratègia, el 30% dels enquestats aposta per una "independència pactada" i el 10% per una separació "unilateral". L'enquesta va ser feta entre el 29 de maig, l'endemà de les eleccions municipals, i el 26 de juny, a partir d'una mostra de 2.000 entrevistes.

  • En clau de partits el CEO ha pronosticat els resultats de les eleccions generals espanyoles a Catalunya. L'enquesta aposta per una victòria contundent del PSC amb 16 o 18 escons, seguit per Esquerra amb una forquilla entre 8 i 10, i Junts trepitjant-li els talons amb 7-9 escons.

A més: En unes suposades eleccions al Parlament, PSC i ERC es disputarien la victòria. Els socialistes amb 31-37 escons i els republicans amb 31-36, seguits per Junts que milloraria l'anterior baròmetre, però, tot i això, es desplomaria dels 32 que té actualment als 25-30 escons.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Salvador Illa