Open Melon
Yolanda Díaz i Ada Colau
Foto: Yolanda Díaz i Ada Colau | @Yolanda_Diaz_ | X
Ministeris

Primers noms dels ministeris de Sumar: Ada Colau i Mónica García

Temps de lectura: 1 minut
Yolanda Díaz i Ada Colau
Foto: Yolanda Díaz i Ada Colau | @Yolanda_Diaz_ | X

Segons informa El Periódico, PSOE i Sumar estarien mantenint les primeres reunions per veure quins ministres formarien part d'un possible nou govern espanyol entre les dues formacions. 

Per què és important? Després de la investidura fallida del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, l'executiu en funcions format per PSOE i Sumar veu amb més probabilitats la seva continuïtat al capdavant del govern espanyol. 

Previsions: Durant aquest dilluns i dimarts, el rei Felip VI es reuneix amb els líders de les formacions polítiques per proposar un nou candidat a la investidura. Tot apunta que el monarca proposarà Pedro Sánchez perquè es presenti a la investidura. 

Situació actual: Segons avança El Periódico, el PSOE i Sumar ja estarien mantenint reunions per la formació del pròxim govern espanyol. Els partits d'esquerra tornarien a repartir-se les carteres de l'executiu espanyol. 

En detall: La líder de Sumar, Yolanda Díaz, repetiria al capdavant de la cartera de Treball. Díaz ha proposat a dues dones per formar part de l'executiu de Sánchez. Es tracta de l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau i de l'actual diputada a l'Assemblea de Madrid, Mónica García. 

  • Segons les primeres informacions, Colau assumiria el ministeri d'Habitatge i la líder de Más Madrid el de Salut. 
  • A més, tot apunta que les actuals ministres de Podemos, Ione Belarra i Irene Montero, no repetirien a l'executiu, i per tant el partit perdria representació en el govern espanyol. 
  • També es diu que el PSOE vol recuperar la cartera d'Igualtat i Feminismes, ara en mans d'Irene Montero.