Open Melon
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Flickr
Immigració

Picabaralla entre Ayuso i la nova ministra d'Igualtat: "És racista"

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Flickr

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va criticar ahir l'arribada massiva d'immigrants a Alcalá de Henares, fet que ha provocat que aquest matí la ministra d'Igualtat, Ana García Redondo, hagi titllat de "racista" a la presidenta regional. 

Per què és important? Ayuso ha carregat contra el repartiment de migrants que s'està produint entre les diferents comunitats autònomes, suggerint que Madrid està rebent més persones en situació irregular que la resta de regions. 

Què diuen? "Vivim un autèntic caos", va denunciar Díaz Ayuso. 

  • A més, va afirmar que ja s'han produït "diverses baralles greus" algunes protagonitzades per persones que ja havien estat detingudes per la Policia Nacional, i que també "s'estan investigant algunes agressions sexuals al municipi". 
  • La presidenta regional va afegir que "s'ha detectat també un brot de sarna del qual la Comunitat de Madrid se n'ha fet responsable per tractar a 8 migrants i evitar que es propagui als altres".
  • La ministra d'Igualtat, Ana García Redondo, ha afirmat que aquest és "un discurs racista i un discurs molt perillós". "No es pot relacionar la immigració amb la violència perquè això genera odi i un mur entre la societat".
  • "Estem en un moment històric en què hem de girar el full del racisme i de les actituds xenòfobes que no ajuden a la convivència", ha declarat Redondo. "Em sembla una irresponsabilitat i que aquestes declaracions vinguin d'una presidenta d'una comunitat és encara més preocupant". 

Per acabar: La Policia Local d'Alcalá de Henares ha rebut denúncies per intents d'agressió sexual i ha donat el trasllat de les acusacions a l'Ajuntament i a la Policia Nacional, segons informen alguns mitjans que han confirmat la informació des del govern de la Comunitat de Madrid. 

Categoria: Open Melon