Open Melon
Santiago Abascal
Foto: Santiago Abascal | Video de Twitter
Fiscalia

La Fiscalia cedeix i investiga a Abascal per parlar de "penjar dels peus" a Sánchez

Temps de lectura: 2 minuts
Santiago Abascal
Foto: Santiago Abascal | Video de Twitter

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha decidit investigar la denúncia presentada pel PSOE contra Vox i el seu president, Santiago Abascal, després de les seves declaracions en una entrevista contra Pedro Sánchez. 

Què en sabem? La Fiscalia investiga a Abascal per la seva "clara incitació directa a l'odi i la discriminació" després que el PSOE sol·licités investigar a Vox i Abascal per un presumpte delicte d'injúries i calúmnies contra alts organismes i per un delicte d'odi contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. 

Què va dir? El líder de Vox va declarar en el diari argentí 'Clarín' que "hi haurà un moment" que el poble voldrà "penjar dels peus" a Sánchez. 

  • "Pedro Sánchez no és astut i hàbil, com la gent pensa. Un polític que no té escrúpols, que no té principis, té un avantatge competitiu sobre els polítics honrats que tenen escrúpols perquè ens posem límits. Jo tinc uns límits morals. Jo tinc uns principis. No els puc vendre. Sánchez no en té cap. Pot trepitjar les lleis, pot fer qualsevol cosa, pot posar en risc la unitat nacional. Això li dona un avantatge competitiu. Hi haurà un moment donat, que el poble voldrà penjar-lo pels peus", va sentenciar Santiago Abascal. 
  • Abascal ja va declarar en el seu moment la "manipulació" de les paraules sobre el president del Govern i assegurava que no desitjava que "a ningú, ni tan sols a un corrupte i un traïdor, que el "pengin pels peus".

Què esperar? Perquè s'hagi generat un delicte d'odi, el Suprem exigeix que s'hagi generat un "clima procliu, propiciador d'actes de discriminació per al col·lectiu del qual es tracta", sent "molt restrictiu" a l'hora de considerar els polítics com a possibles víctimes, ja que estan destinats a protegir "minories socials". 

  • A més, s'ha de tenir en compte el "moment i context polític" en el qual es van fer les declaracions: un "moment d'una greu agitació política en la qual algunes associacions afins a Vox han promogut una multitud d'incidents violents contra la seu del partit polític denunciant". 
  • També s'haurà de tenir en compte que l'entrevista es va realitzar a l'Argentina i s'hauria de comprovar si aquests fets també són delicte al país.