Open Melon
Polèmic cartell de Tomelloso
Foto: Polèmic cartell de Tomelloso | Ajuntament de Tomelloso
Feminisme

El polèmic cartell de les activitats per a la dona de Tomelloso: cuina, perruqueria o estètica

Temps de lectura: 2 minuts
Polèmic cartell de Tomelloso
Foto: Polèmic cartell de Tomelloso | Ajuntament de Tomelloso

Cursos de tall i confecció, cuina, alimentació o perruqueria i estètica configuren com a les "activitats per a la dona 2024" que ha posat en marxa l'Ajuntament de Tomelloso (Ciudad Real), governat per PP i Vox.

En detall: El cartell ha despertat la polèmica. “No és el cartell del 1924 de la dictadura de Primo de Rivera. És la programació de 2024 al govern de PP i VOX”, publica la consellera portaveu del govern regional, Esther Padilla, través de les xarxes socials. 

  • La consellera d'Igualtat municipal, Sara Simón, també ha denunciat que "el problema ja no són només els relats", sinó que ara hi ha institucions, com el consistori que presideix Javier Navarro (PP) a Tomelloso amb el suport de Vox, que promouen aquests estereotips i "tornen a dir-nos que el que és nostre és només la cuina, l'estètica o les manualitats, com si retrocedíssim un segle".
  • També l'eurodiputada socialista i portaveu del PSOE de Castella-la Manxa, Cristina Maestre, ha lamentat que aquesta sigui "la visió" que té el govern del PP i Vox "del paper de la dona a la societat".

 

Què diuen? Javier Navarro, alcalde de la localitat, assegura en una entrevista a Antena 3 que aquestes són activitats que s'han programat durant 30 anys per diversos equips de Govern alguns liderats pel PSOE i altres pel PP.

  • En aquest cas el cartell ha estat promogut pel PP i per Vox, però incideix que aquestes activitats són les mateixes que es van programar el gener del 2023 per una alcaldessa del PSOE que, assegura, ningú va criticar al seu moment.
  • L'alcalde manté que són cursos que han tingut una gran acceptació, que tenen una inscripció de 400 persones i amb llistes d'espera. També diu que quan el taller de cuina es va oferir per a homes, es van inscriure tan sols dues persones. "Nosaltres adaptem l'oferta formativa a allò que volen els veïns", explica. 

Per acabar: Des del PP de Castella-la Manxa, també a través de les xarxes socials, responen a les crítiques i les qualifiquen de "ridícules", ja que "aquests mateixos programes" ja els portava a terme l'Ajuntament de Tomelloso fa un any, quan governava el PSOE. 

Categoria: Open Melon