Open Melon
Ione Belarra
Foto: Ione Belarra | @ionebelarra | X
Congrés

Podemos denuncia una "entrada forçada" als seus despatxos del Congrés

Temps de lectura: 2 minuts
Ione Belarra
Foto: Ione Belarra | @ionebelarra | X

La formació morada ha denunciat aquest dimecres a la Policia Nacional una "entrada forçada" als seus despatxos al Congrés dels Diputats en plena guerra amb Sumar. 

Per què és important? Podemos i la formació liderada per la segona vicepresidenta, Yolanda Díaz, fa mesos que han deixat de compartit grup parlamentari. El partit de Ione Belarra va abandonar Sumar i va passar al Grup Mixt de la cambra espanyola a causa de les desavinences entre les formacions. 

Què en sabem? Podemos ha denunciat a la policia que algú ha entrat de manera "forçada" als despatxos dels seus parlamentaris. Fonts del partit han explicat que les pertinences dels diputats han estat mogudes dels despatxos i se les han trobat a una zona de pas del Congrés. 

  • La formació morada diu que han trobat documents de treball, dispositius informàtics, objectes personals i altres coses, fora dels seus espais personals. 

Què diuen? La secretaria general del partit, Ione Belarra, ha decidit denunciar-ho a la policia i ha demanat a la presidenta de la cambra espanyola, Francina Armengol, que actuï per trobar els responsables i garantir els drets dels diputats de Podemos. 

  • El partit no ha assenyalat a ningú en concret com a responsables dels fets. 
  • A més, fonts parlamentàries asseguren que cap membre del personal del Congrés ha entrat ni ha estat ordenat a entrar als despatxos en qüestió. 

Tot i això, aquesta denúncia arriba en plena batalla amb Sumar pels despatxos del Congrés. 

  • Un cop Podemos va abandonar Sumar i va passar el Grup Mixt, el partit de Yolanda Díaz va demanar a la cambra que els diputats de Podemos abandonessin els despatxos que els corresponien a ells. 
  • Segons fonts parlamentàries, asseguren que un membre de la cambra va enviar per escrit a Podemos una carta on s'informava que el 30 de gener es modificarien els espais dedicats als grups parlamentaris a causa del canvi de la formació morada. 
  • Sumar entén que l'escrit de la cambra obliga Podemos a abandonar els despatxos que li corresponen, i Podemos assegura que el document no exigeix que marxin dels espais en cap moment. 

Per acabar: Sumar nega que hagi entrat als despatxos, però sí que ha recordat que necessiten accedir als despatxos com més aviat millor perquè tenen companys "que no es poden instal·lar laboralment" al Congrés.