Open Melon
Irene Montero
Foto: Irene Montero | EFE
Podemos

PSOE i Sumar van oferir una ambaixada a Irene Montero perquè "deixés de donar problemes"

Temps de lectura: 2 minuts
Irene Montero
Foto: Irene Montero | EFE

La líder de Podemos, Ione Belarra, ha destapat una de les ofertes de l'actual govern de coalició per desfer-se d'Irene Montero: oferir-li una ambaixada a l'estranger perquè "deixés de donar problemes". 

Per què és important? L'exministra d'Igualtat Irene Montero va ser apartada de les llistes electorals de Sumar en les últimes eleccions generals espanyoles i va ser descartada per tornar a repetir al capdavant de la cartera en l'executiu espanyol. 

Què en sabem? Aquest dilluns, Belarra ha assegurat que les dues formacions que formen part del govern espanyol van oferir a Montero ser ambaixadora per donar-li una "sortida política" i així fes "un pas al costat". 

  • Segons la dirigent de Podemos, l'oferta servia perquè Montero "deixés de donar problemes". 

En detall: Les relacions entre Irene Montero i l'actual direcció de Sumar es van trencar des de fa mesos. L'actual vicepresidenta segona i ministra de Treball va apartar-la de les llistes electorals i de la nova composició del govern. 

Què en sabem? Segons el relat de Belarra, que ho ha explicat en la presentació de la llista de Montero a les primàries del partit per les eleccions europees, es va posar a plorar quan li van oferir aquesta proposta. Segons Belarra el plor era de "ràbia". 

  • "La Irene hauria tingut molt fàcil tenir el que ells anomenen una sortida política. A mi em van oferir una sortida política per a la Irene, una cosa bonica, una ambaixada. Una sortida que la tragués d'Espanya i que fes que deixi de donar problemes. Quan m'ho van proposar, jo us ho dic honestament, em vaig posar a plorar, perquè em va fer molta ràbia", ha relatat Belarra. 

A més: Tot i que ha explicat l'oferta, la líder de Podemos no ha detallat de quin dels dos partits del govern de coalició va arribar. 

  • "Hauria estat molt fàcil per a ella fer un pas al costat o buscar fora d'Espanya aquesta sortida política. I, això no obstant, la Irene ha decidit fer un pas endavant, ha decidit tirar-se a l'esquena una campanya molt difícil, però molt important", ha afegit defensant la candidatura de la seva companya.