Política
Irene Montero
Foto: Irene Montero | EFE
Podem

Irene Montero, candidata de Podem a les eleccions europees sense Sumar

Temps de lectura: 2 minuts
Irene Montero
Foto: Irene Montero | EFE

Podem ha anunciat que es presentarà en solitari a les eleccions europees de 2024 sense tenir en compte Sumar i l'exministra d'Igualtat Irene Montero es proposa com a cap de llista. 

Per què és important? Després de diferents discrepàncies entre Sumar i Podem, els dos partits han fet efectiva la seva separació. Ara Podem ha anunciat que es presentarà en solitari als pròxims comicis que se celebrin. 

Què en sabem? Podem segueix el seu camí sense Sumar i es presentarà a les eleccions europees del pròxim diumenge 9 de juny de 2024. 

  • La secretaria general de Podem, Ione Belarra, ha anunciat aquest passat dissabte que la proposta de la direcció del partit per liderar la llista de la formació a les pròximes eleccions és Irene Montero. 
  • L'exministra d'Igualtat ha acceptat l'oferta i la militància haurà de votar-la en unes primàries. 

Què diu? Belarra ha defensat que Montero és la millor opció pel seu partit perquè és una militant "extraordinària" i una dona "honrada" que pot portar un projecte "ambiciós i valent". A més, Belarra li ha demanat a la seva companya de partit que "torni a començar amb els nostres motius intactes i forces renovades". 

  • Per la seva part, Montero s'ha mostrat disposada a encapçalar la candidatura del seu partit i ha volgut recordar que Podem va néixer per "canviar les regles del joc" i construir relacions amb el bloc progressista, però remarcant que es volen fer "respectar". 

Context: En les últimes eleccions europees, Podem va obtenir 6 diputats i va ser la quarta força més votada a Espanya amb 2.252.378 vots. 

D'on venim: Montero, després de dues legislatures com a ministra d'Igualtat, segueix al capdavant de la seva formació i intentant diferenciar-se del seu antic soci de coalició Sumar. 

  • En declaracions a diferents mitjans de comunicació, l'exministra ha assegurat que Yolanda Díaz i ha assegurat que la líder de Sumar no li va comunicar en cap moment que no tornaria a formar part del nou executiu espanyol.  
Categoria: Política