Open Melon
Lluís Llach
Foto: Lluís Llach | Consell per la República
Independentisme

Lluís Llach abandona Puigdemont després del suport a Pedro Sánchez

Temps de lectura: 2 minuts
Lluís Llach
Foto: Lluís Llach | Consell per la República

El cantautor català Lluís Llach ha presentat la seva dimissió del Consell per la República, presidit per Carles Puigdemont, després del suport de Junts a la investidura de Pedro Sánchez. 

Per què és important? Després de mesos de negociacions entre el PSOE i Junts, el partit independentista va votar a favor a la investidura de Sánchez. Una part de l'independentisme i de Junts ha estat molt dur i crític amb la posició del partit de Puigdemont. 

Què en sabem? En una entrevista a VilaWeb, Lluís Llach ha anunciat que ha abandonat el govern del Consell per la República. 

  • El cantautor assegura que ho ha fet després de no sentir-se còmoda amb les negociacions entre Puigdemont i els socialistes espanyols: "Quan Puigdemont d’alguna manera es converteix en el líder de la negociació, jo no em sento còmode i decideixo deixar el Consell". 
  • Tot i això, diu que manté la confiança amb Puigdemont i convida a l'expresident de la Generalitat a no escolta a Junts per prendre decisions: "Crec que la funció més important que li queda a Puigdemont com a president a l’exili és acabar la seva feina. De fet, li exigeixo que acabi la seva feina. Per damunt de Junts, si cal". 
  • Llach va deixar el Consell a principis del mes de desembre de 2023 de manera discreta. Va presnetar la seva dimissió directament a Puigdemont. 

Què és el Consell per la República? És una organització privada presidida per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. El seu objectiu és organitzar i promoure la independència de Catalunya. El consell està format per un president i deu membres més, entre els quals es troben els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig.

  • Llach era el conseller polític de l'organització. 

A més: Llach també ha criticat una altra organització independentista, l'Assemblea (ANC), per la seva proposta de llista cívica: "M’estimo molt l’Assemblea, i no vull que es converteixi en un annex d’una futura opció política.”

  • "Em sembla que, passés el que passés a les urnes, la llista cívica posaria en perill l’Assemblea per tots els cantons. Seria un gran error", assegura durant l'entrevista.