Open Melon
El Vida Festival aquest juliol passat
Foto: El Vida Festival aquest juliol passat | Vida Festival
Polèmica

Comparen el festival Vida de Vilanova amb el règim nazi en un vídeo de Carnaval

Temps de lectura: 2 minuts
El Vida Festival aquest juliol passat
Foto: El Vida Festival aquest juliol passat | Vida Festival

Can Pistraus, una entitat de Vilanova i la Geltrú i organitzadora del festival Tingladu, ha comparat el Vida Festival, un esdeveniment que també se celebra a la capital del Garraf, amb el règim nazi. 

Què en sabem? L'entitat ha presentat un vídeo promocional dels seus actes de carnaval durant la coneguda nit de la 'Màscara d'Or'. 

  • La 'Màscara d'Or' premia els vídeos satírics que presenten les diferents entitats del municipi i és l'esdeveniment que obre el Carnaval.  
  • Amb imatges sobre l'holocaust i pel·lícules sobre l'Alemanya nazi, el vídeo compara el Festival Vida amb l'imperi del "V Reich". 
  • El Festival Vida va néixer l'any 2014 per donar "una empenta a la capital del Garraf com a escenari de la música internacional". Se celebra anualment a principis de juliol i aquest 2024 el cartell compta amb artistes com La Ludwing Band, Meritxell Nedderman, James Blake, Vance Joy, Alizzz, Silvia Pérez Cruz o Los Planetas. 
  • El vídeo també compara el director del festival, Daniel Poveda, amb Hitler; la Masia d'en Cabanyes, allà on se celebra el festival, amb un camp de concentració; els assistents al festival amb les víctimes de l'holocaust, o la zona de 'food trucks' amb els forns crematoris.
  • Les imatges i l'àudio del vídeo fins i tot fan referència als menors d'edat i a l'espai infantil amb què compta tradicionalment el festival, amb un clar caràcter familiar. Segons l'entitat, aquest racó pensat per als més petits és ple de "tallers i jocs Montessori", mentre mostra imatges d'eines de tortura.

Què diuen? L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha lamentat la manca de sensibilitat i la banalització del feixisme.

  • "Per Carnaval, no tot s'hi val", asseguren a les xarxes socials. S'han mostrat totalment en desacord amb el vídeo publicat per Can Pistraus i afirmen que les imatges utilitzades "contravenen el compromís de la ciutat amb la memòria històrica i la conscienciació perquè no es repeteixin fets històrics com l'Holocaust". 

Categoria: Open Melon
Etiquetes: Barcelona Xarxes