Open Melon
Manel Balcells (ERC) i Susanna Segovia (En Comú Podem)
Foto: Manel Balcells (ERC) i Susanna Segovia (En Comú Podem) | X / @manelbalcells @EnComu_Podem
Salut

En Comú Podem acusa Salut de xenofòbia per limitar l'arribada d'infants peruans amb càncer

Temps de lectura: 2 minuts
Manel Balcells (ERC) i Susanna Segovia (En Comú Podem)
Foto: Manel Balcells (ERC) i Susanna Segovia (En Comú Podem) | X / @manelbalcells @EnComu_Podem

La diputada al Parlament de Cataluya per En Comú Podem, Susanna Segovia, acusa directament el conseller de Salut, Manel Balcells, de ser un xenòfob en una publicació a X (abans Twitter). 

El motiu. Aquesta setmana s'ha sabut que el Departament de Salut vol controlar l'arribada de menors peruans malalts de càncer per ser tractats en hospitals catalans, una mesura que Segovia considera discriminatòria. 

Què en sabem? En un any i mig, 110 infants peruans amb càncer s'han traslladat per rebre tractament i el fenomen va en augment.

  • Segons ha avançat aquesta setmana el diari El País, el Departament de Salut ha contactat amb els responsables de diversos hospitals del Perú per demanar que limitin el desplaçament dels menors amb càncer a Catalunya. 
  • El diari confirma que son els mateixos metges del Perú que animen les famílies a provar sort a Barcelona quan ja no hi ha cap solució al seu país.
  • Salut vol evitar que els metges traslladin un missatge de falsa esperança perquè no sempre hi ha solució per a aquests menors i demana que els tractaments de càncer infantil es facin per les vies regulars.

Què ha dit? La diputada d'En Comú Podem no tan sols no comparteix aquesta visió sino que la troba xenòfoba i així ho ha expressat a les xarxes: 

  • "Ara el problema del col.lapse de la sanitat catalana és de 111 menors peruans que han vingut aquí a buscar un tractament per la seva malaltia perquè el seu país no els hi garanteix des de la sanitat pública. Clar que sí", ha lamentat Segovia. 
  • I ha afegit: "Això també és xenofòbia, conseller". 

Context. Hospitals com Sant Joan de Déu o Vall d'Hebron de Barcelona recorden que estan tensionats i que la situació cada cop és més difícil.

  • Salut recorda que el càncer és la primera causa de mortalitat en nens de 5 a 14 anys.