Open Melon
Bandera LGBT al balcó de l'Ajuntament de Ripoll
Foto: Bandera LGBT al balcó de l'Ajuntament de Ripoll | X / @Aj_Ripoll
LGBTIQ+

Sílvia Orriols, contundent: "Els comentaris homòfobs, a un altre mur"

Temps de lectura: 2 minuts
Bandera LGBT al balcó de l'Ajuntament de Ripoll
Foto: Bandera LGBT al balcó de l'Ajuntament de Ripoll | X / @Aj_Ripoll

La batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha fet aquest dilluns una defensa clara dels drets LGBT a través de les xarxes socials. L'ajuntament del municipi va penjar la bandera de l'arc iris al balcó coincidint amb el Dia contra la LGBTIfòbia en l’esport i Orriols s'ha mostrat contundent davant d'alguns comentaris crítics amb la decisió. 

Per què és important? Tot i que no és la primera vegada que Orriols fa públic que està al costat de la comunitat homosexual, moltes persones han quedat sorpreses per la reacció de l'alcaldessa, a qui molts sectors polítics i socials acusen de "feixista" i "extrema dreta". 

Què en sabem? A través del seu compte a X (abans Twitter), l'Ajuntament de Ripoll va penjar una fotografia de la bandera LGBT a la façana del consistori, una publicació que ja acumula més de 200.000 visualitzacions. 

  • "Des de l’Ajuntament de Ripoll treiem targeta vermella a la LGBTIfòbia, en l’esport i en qualsevol àmbit", afirmava el text que acompanyava la imatge. 

  • Aquesta publicació va obrir un debat a favor i en contra de la penjada de la bandera de l'arc iris i la líder d'Aliança Catalana ha decidit fer un comentari des del seu compte particular. 

Què ha dit?

  • "L'única bandera que hi sobra aquí i que fa vergonya, és l'espanyola. Els comentaris homòfobs, a un altre mur... gràcies", ha dit la batllessa. 
  • La publicació ha indignat alguns usuaris, tant per la vessant LGBT com per l'espanyola, però no sembla que s'hagi traduït en una pèrdua de seguidors del seu sempre controvertit i polèmic compte d'X. 

Context. El juny de l'any passat, Sílvia Orriols ja va voler deixar clara la seva posició en relació a aquesta qüestió durant una entrevista al programa 'El Fax de 8TV'. 

  • "Estic a favor de la normalització completa de l'homosexualitat", va afirmar llavors.