Open Melon
Isabel Díaz Ayuso al Ple
Foto: Isabel Díaz Ayuso al Ple | Flickr
Cas Koldo

Ayuso, sobre el cas Koldo: "De porter de prostíbul a assessor d'un ministre, és normal"

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso al Ple
Foto: Isabel Díaz Ayuso al Ple | Flickr

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha trencat el silenci sobre el cas Koldo en el Ple d'aquest dijous i ha acusat al govern espanyol i a Pedro Sánchez de tenir responsabilitats. 

Per què és important? Fonts del PP han reconegut avui que l'escorcoll al germà de la presidenta regional per un suposat cobrament fraudulent de les mascaretes durant la pandèmia va ser "el detonant" perquè la maquinària popular es posés a funcionar a la recerca d'irregularitats en l'adjudicació dels contractes de Moncloa.

Què ha dit? Ayuso ha assegurat, sobre el cas Koldo, que si "tot el que passa" a la regió és responsabilitat d'ella, "tot el que passa al Govern d'Espanya" ho és del president del Govern, Pedro Sánchez.

  • A més, ha acusat l'esquerra d'anar per la vida "amb una pretesa superioritat moral", quan el que tenen és una "immensa inferioritat ètica".
  • "No es mossegui la llengua, entre nosaltres, en baixet, com veu a Pedro Sánchez, senyor Lobato?", li ha preguntat la presidenta de Madrid al diputat socialista Juan Lobato, qui li havia fet aquesta mateixa pregunta a Ayuso en el passat ple, abans de les eleccions gallegues. 
  • Referint-se a la trama de corrupció, l'ha titllat com a "un cas que està en mans d'un porter de prostíbul, que després és assessor d'un ministre (en referència a José Luis Ábalos) i posteriorment un assessor a Renfe": "El que és normal, el pas habitual com el Tito Berni", ha agregat la líder autonòmica.

Per acabar: Isabel Díaz Ayuso ha tornat a retreure la patacada del PSOE a les eleccions de Galícia el diumenge, la pèrdua de set autonomies que eren socialistes el 2019, el "xantatge" de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Sánchez o la tramitació d'una iniciativa a favor d'una declaració unilateral d'independència al Parlament de Catalunya.