Open Melon
Irene Montero i Tània Verge
Foto: Irene Montero i Tània Verge | Flickr / UPF
Tribunals

Crítiques a Montero i Verge per celebrar la condemna d'Alves: "Per la teva merda de llei"

Temps de lectura: 3 minuts
Irene Montero i Tània Verge
Foto: Irene Montero i Tània Verge | Flickr / UPF

L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'exfutbolista Dani Alves a quatre anys i sis mesos de presó per la violació d'una jove en una discoteca de Barcelona el passat 31 de desembre del 2022, una condemna que han celebrat l'exministra d'Igualtat Irene Montero, l'actual ministra Ana Redondo i la consellera de Feminismes de la Generalitat, Tània Verge. 

Per què és important? La pena és inferior a les penes que havien reclamat la Fiscalia, que demanava 9 anys de presó, i l'acusació particular, que en demanava 12 anys. Per això, la major part de la població ha rebutjat la sentència, que consideren massa baixa. 

  • A més, el tribunal ha valorat com a atenuant de reparació del dany el fet que Alves diposités la indemnització en la fase d'instrucció, és a dir, la pena ha estat més baixa perquè l'acusat va dipositar 150.000 euros abans del judici.

Què diuen? La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha assegurat aquest dijous, després de la sentència de presó al futbolista, que "s'ha acabat la impunitat de les violències sexuals, per molt rics o poderosos que siguin els agressors".

  • "Perquè van funcionar els protocols. Perquè s'ha posat al centre el consentiment. Perquè, malgrat s'intenti desacreditar les dones, la societat ha dit prou i exigeix justícia", comparteix la consellera a les seves xarxes. 

  • Els usuaris no han trigat a criticar les paraules de Verge, assegurant que "no hi ha absolutament res a celebrar" i que ara "tot encara més difícil de lluitar". "Aquí no ha funcionat res. Surt més car fer una cançó contra la monarquia assassina borbònica que violar a una dona", comenta una altra usuària. 
  • Fins i tot, hi ha qui ha aixecat el to: "Violeu que està d'oferta", "Sí, perquè els 5 magribins de la violació múltiple a una menor a Manresa, com són pobres estan al carrer", "En quin món vius? Així va tot a Catalunya, amb farsants com tu al govern", "Hipòcrita" són alguns dels comentaris més llegits. 

Més reaccions: Fins i tot, el mateix raper Valtonyc ha carregat contra la consellera d'Igualtats a la Generalitat: "El fet d'haver pagat 150.000 euros per reduir la condemna i que sigui més baixa que la de Hasél significa que si ets ric violar surt més barat i que les dones mereixen menys respecte que les institucions de l'estat. Però vaja, la consellera d'Igualtat i Feminismes ets tu", sentencia. 

També, l'exministra d'Igualtat i líder de Podemos, Irene Montero, ha celebrat la sentència per agressió sexual a l'exfutbolista: "És el resultat de la lluita feminista pel dret a la llibertat sexual i per posar el consentiment al centre. S'ha acabat la impunitat. Només sí que sí", tuiteja. 

  • Unes paraules que tampoc han agradat gens als seus seguidors, que han comentat coses com "violar surt baratíssim perquè la teva llei és una merda", Gràcies a la teva llei demà surt", "vas rebaixar la pena mínima de l'article 179 del Codi Penal de sis anys a quatre, per això li han posat quatre anys i no sis", asseguren els usuaris, referint-se a que s'ha aplicat la primera versió de la llei del "Només sí és sí", quan encara no s'havia fet la reforma que va endurir les penes amb més anys de presó. 
  • L'actual ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha assegurat aquest dijous que la condemna a Dani Alves per una agressió sexual demostra que la Llei integral de llibertat sexual, més coneguda com a llei del 'només sí que és sí', "funciona i que el consentiment està en el centre".