Societat
L'advocada de Dani Alves, Inés Guardiola
Foto: L'advocada de Dani Alves, Inés Guardiola
Tribunals

La defensa d'Alves, en contra de la sentència: "Defensarem la innocència fins al final"

Actualitzat: Dijous, 22 de febrer de 2024. 13:15
Temps de lectura: 2 minuts
L'advocada de Dani Alves, Inés Guardiola
Foto: L'advocada de Dani Alves, Inés Guardiola

La defensa de Dani Alves ha anunciat que recorreran la sentència després que el tribunal hagi condemnat a l'exblaugrana a 4 anys i mig de presó per violar una noia a la discoteca Sutton de Barcelona. 

Per què és important? L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys i sis mesos de presó a Alves per agressió sexual. A més, la condemna obliga el futbolista a pagar una indemnització de 150.000 euros a la víctima i no apropar-se a ella durant cinc anys després de sortir de la presó. 

Què diuen? L'advocada d'Alves, la catalana Inés Guardiola, ha anunciat que recorrerà contra la sentència que condemna al seu representant a quatre anys i mig de presó per violació. 

  • L'advocada assegura que tenen com a objectiu "defensar la innocència fins al final". 
  • La lletrada ha fet una petita declaració fora del Palau de Justícia de Barcelona just pocs minuts que s'hagués conegut la sentència condemnatòria del seu client. 
  • Guardiola assegura que després de conèixer la notificació, Alves "està sencer". 
  • "De veritat segueixo creient en la innocència del senyor Alves. El senyor Alves està sencer, aniré aquesta tarda a veure'l i a explicar-li la sentència; no he pogut encara estudiar-me la sentència, però us avanço que recorrerem", ha declarat. 

En detall: El tribunal de la secció 21a de l'Audiència de Barcelona, a més de la condemna de 4 anys i mig de presó, també ha condemnat a Alves a 5 anys de llibertat vigilada, que s'aplicaran una vegada completi la pena de presó. 

  • A més, prohibeix a Alves apropar-se al domicili o lloc de treball de la víctima a menys de 1.000 metres i de comunicar-se amb ells per qualsevol mitjà per temps de 9 anys i 6 mesos.
  • Alves haurà de pagar una indemnització de 150.000 euros pel dany moral i les lesions.
  • També se'l condemna a la pena d'inhabilitació especial per a l'exercici d'ocupació, càrrec públic, professió o ofici relacionats amb menors d'edat per temps de 5 anys. 

D'on venim: La fiscalia demanava 9 anys de presó per l'acusat i una indemnització de 150.000 euros per la víctima. 

  • Després del judici, l'acusació particular va mantenir en reclamar la condemna més alta per aquest tipus de delicte, que es troba en 12 anys de presó.
  • La defensa demanava un sol any de presó i una indemnització de 50.000 euros per l'aplicació de l'eximent d'haver actuat sota els efectes de l'alcohol, entre altres atenuants.