Societat
Dani Alves en una fotografia d'arxiu
Foto: Dani Alves en una fotografia d'arxiu | CONTACTOPHOTO
Tribunals

Dani Alves, condemnat a 4 anys i mig de presó

Actualitzat: Dijous, 22 de febrer de 2024. 14:56
Temps de lectura: 3 minuts
Dani Alves en una fotografia d'arxiu
Foto: Dani Alves en una fotografia d'arxiu | CONTACTOPHOTO

L'exjugador blaugrana Dani Alves ha estat condemnat a 4 anys i mig de presó per la violació a una noia a la discoteca Sutton el 31 de desembre de 2022. 

Per què és important? Ja es coneix la sentència d'un dels judicis més mediàtics de Catalunya dels darrers anys. L'exjugador del F.C. Barcelona ha estat jutjat per haver violat una noia en una discoteca. 

Què en sabem? L'Audiència de Barcelona ha sentenciat al brasiler amb una pena de 4 anys i sis mesos de presó. 

  • El tribunal no ha aplicat la llei del "només sí és sí", ja que els fets van succeir quan la llei no estava vigent. Si s'hagués aplicat la nova llei, Alves hauria estat condemnat a un mínim de 6 anys, ja que és un cas amb violència i aquesta és la pena mínima.
  • Segons la sentència, queda provat que la víctima no va consentir els fets que van passar els lavabos de la discoteca i apunta que existeixen elements que ho demostren, a part del testimoni de la denunciant. 
  • El tribunal ha valorat com a atenuant de reparació del dany el fet que Alves diposités la indemnització en la fase d'instrucció, és a dir, la pena ha estat més baixa perquè l'acusat va dipositar 150.000 euros abans del judici. 
  • Però, en canvi, no han considerat el seu estat d'embriaguesa com a atenuant.

A més: A més de la pena de 4 anys i mig de presó, la sentència també demana a Alves 5 anys de llibertat vigilada, 9 anys d'ordre d'allunyament de la víctima i el pagament de 150.000 euros d'indemnització a la víctima. 

En detall: La pena és inferior a les penes que havien reclamat la Fiscalia, que demanava 9 anys de presó, i l'acusació particular, que en demanava 12 anys. 

  • La defensa, per la seva part demanava només un any de presó.

Context: Alves fa més d'un any que està en presó preventiva, al centre penitenciari de Brians 1, després d'haver estat detingut per la violació d'una noia en els banys de la discoteca Sutton de Barcelona. 

  • La víctima sempre ha mantingut que no va consentir les relacions sexuals i que el futbolista va abusar d'ella. 
  • En canvi, Alves sempre ha defensat la seva innocència. El discurs de la seva defensa sempre s'ha mantingut en el fet que les relacions havien estat consentides i que el jugador anava molt begut. El brasiler ha arribat a canviar fins a cinc ocasions de versió. 

D'on venim: La fiscalia havia demanat 9 anys de presó per l'acusat i una indemnització de 150.000 euros per la víctima. 

  • Després del judici, l'acusació particular va mantenir en reclamar la condemna més alta per aquest tipus de delicte, que es troba en 12 anys de presó. 
  • La defensa demanava un sol any de presó i una indemnització de 50.000 euros per l'aplicació de l'eximent d'haver actuat sota els efectes de l'alcohol, entre altres atenuants.