Open Melon
Jaume Collboni, a la investidura el juny de 2023
Foto: Jaume Collboni, a la investidura el juny de 2023 | Ajuntament de Barcelona
Llengua

Pluja de crítiques contra Jaume Collboni per dirigir-se en castellà als valencians

Temps de lectura: 1 minut
Jaume Collboni, a la investidura el juny de 2023
Foto: Jaume Collboni, a la investidura el juny de 2023 | Ajuntament de Barcelona

Usuaris de les xarxes socials han estat molt crítics aquest dijous i divendres amb Jaume Collboni per haver publicat en castellà el missatge de solidaritat amb les víctimes, les autoritats i el personal d'emergència pel greu incendi a València.

Per què és important? Plataforma per la Llengua s'ha afegit ara a aquesta perplexitat per una actitud de "menyspreu" cap al català per part de l'alcalde de Barcelona. 

Què en sabem? Aquesta organització, que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió, ha lamentat la decisió de l'alcalde de dirigir-se als valencians i, en particular, a l'alcaldessa de la ciutat, en espanyol. 

  • "Que l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, es dirigeixi en castellà a la seva homòloga valenciana denota un menyspreu per la normalització de la llengua entre territoris que la comparteixen", lamenta la plataforma en una publicació a X (abans Twitter).
  • L'entitat també afirma que l'alcalde "ignora el rol que té ell, i l'Ajuntament de Barcelona en conjunt, de referent lingüístic".

D'on venim? A les 8 del vespre de dijous, Collboni publicava a les xarxes socials aquest text íntegrament en castellà, amb una menció a l'alcaldessa de València, María José Catalá que, com ell, és catalanoparlant. 

  • "Barcelona sigue con estremecimiento el terrible incendio que está consumiendo un edificio en Valencia. Toda mi solidaridad y la de Barcelona entera con las víctimas, las personas afectadas y sus familias y allegados, así como con la alcaldesa. Nuestro apoyo y reconocimiento al personal de emergencias", va escriure l'alcalde. 

Categoria: Open Melon