Open Melon
Comparació entre el cartell de Bildu i l'anagrama d'ETA
Foto: Comparació entre el cartell de Bildu i l'anagrama d'ETA | Twitter
Bildu

Denuncien l'ús de la simbologia d'ETA al cartell electoral de Bildu

Temps de lectura: 1 minut
Comparació entre el cartell de Bildu i l'anagrama d'ETA
Foto: Comparació entre el cartell de Bildu i l'anagrama d'ETA | Twitter

Enrenou a les xarxes per un cartell electoral d'EH Bildu: pensen que ha utilitzat la simbologia d'ETA en la publicitat per les pròximes eleccions basques del 21 d'abril.

Què en sabem? Usuaris de les xarxes socials i grups polítics han considerat que el cartell electoral de Bildu inclou una similitud a la darrera lletra E de la frase 'Erabaki aldaketa' amb l'emblema de la destral i la serp de l'anagrama d'ETA.

  • La presidenta de la Comunitat de Madrid també ha denunciat aquest fet: "Bildu porta terroristes a cadascuna de les seves llistes electorals. I ara es riuen de tots als seus cartells", ha escrit a les seves xarxes.
  • "Aquest cartell és una raó més per portar-los davant el Tribunal Suprem. Per dignitat i justícia. Perquè no enganyin els joves", conclou Ayuso.
  • L'associació de víctimes del terrorisme Dignitat i Justícia que presideix Daniel Portero també estudia la presentació d'una querella: "Bildu no només no s'allunya d'ETA sinó que vol mantenir els seus vincles per no perdre el seu electorat més fidel". 

Per acabar: Aquest mateix matí en una entrevista a Antena 3, Ayuso ha tornat a insistir que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre la legalitat de Bildu després que aquest partit hagi inclòs tres condemnats per terrorisme a les seves llistes per a les eleccions basques.