Open Melon
Isabel Celaá amb el Papa Francesc.
Foto: Isabel Celaá amb el Papa Francesc.
GOVERN D'ESPANYA

L'ambaixadora de Sánchez al Vaticà gasta més de 750.000 euros públics en reformar el seu palau

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Celaá amb el Papa Francesc.
Foto: Isabel Celaá amb el Papa Francesc.

Isabel Celaá, ex ministra d'Educació amb Pedro Sánchez i recol·locada pel president del Govern espanyol com a ambaixadora al Vaticà, ha gastat en els darrers anys més de 750.000 euros del Pressupost General de l'Estat en reformar el palau Monaldeschi on viu a la ciutat de Roma. Es tracta d'un edifici públic d'especial singularitat. El nomenament de Celaá, que va ser enviada per part de Sánchez al Vaticà amb 72 anys, va causar malestar entre els diplomàtics, ja que a partir dels 70 anys està prohibit nomenar a un representant a una ambaixada. 

Per què és important? Es tracta d'una quantitat important de diners que ha causat sorpresa entre el personal diplomàtic que, des de fa anys, treballen en aquesta ambaixada a la Santa Seu. Sobretot per què als antecessors a Celaá no se'ls havia permès fer cap mena de reforma afirmant que no hi havia diners per a afrontar aquestes despeses.

Què en sabem? Gran part d'aquestes obres al palau, que té una singularitat especial, s'han fet mitjançant una contractació d'urgència.

  • El Consell de Ministres del passat 27 de febrer, segons s'ha conegut ara, va destinar un total de 496.972,18 euros a diverses obres a l'edifici que acull la residència de l'ambaixadora.
  • Fa un any i mig ja van destinar 250.000 euros més a reformes similars i l'any passat  44.364,53 euros per a restaurar sis catifes i 98.000 per a modernitzar la instal·lació elèctrica. La seva antecessora no va arribar als 30.000 euros de despesa en reformes durant el temps que va ocupar el càrrec.
Categoria: Open Melon