Open Melon
Xavier García Albiol, alcalde de Badalona
Foto: Xavier García Albiol, alcalde de Badalona | Instagram / @albiol_xg
Immigració

Albiol, contrari a la regularització massiva d'immigrants il·legals que defensa el PP

Temps de lectura: 1 minut
Xavier García Albiol, alcalde de Badalona
Foto: Xavier García Albiol, alcalde de Badalona | Instagram / @albiol_xg

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha volgut expressar la seva opinió aquest dijous en relació a la polèmica regularització massiva d'immigrants en situació irregular a Espanya, a què estan donant suport tots els partits excepte Vox. Ho ha fet a través de les xarxes socials, en resposta a molts seguidors que li han preguntat què en pensa. 

Per què és important? Analitzant les seves paraules, Albiol s'estaria oposant a la posició que en aquests moments està defensant el Partit Popular, la seva pròpia formació. O, en tot cas, matisant el suport que els populars donen a aquesta Iniciativa Legislativa Popular. 

D'on venim? Tots els partits amb representació al Congrés dels Diputats, excepte Vox, han votat aquest dimarts a favor d'una ILP que planteja regularitzar més de mig milió d'immigrants il·legals que van entrar a Espanya fa uns anys.

  • Els socialistes, Junts i el PP, que inicialment dubtaven si donar-hi suport, s'han sumat a l'acord.
  • Això suposaria regularitzar de forma extraordinària els estrangers en situació administrativa irregular que estiguessin residint a Espanya abans de l'1 de novembre de 2021.
  • Més de 700.000 espanyols han defensat la mesura signant aquesta Iniciativa Legislativa Popular.

Què ha dit? 

  • "La meva opinió és clara: aquell immigrant que ha estat detingut per cometre delictes, contra les persones i els béns, no ha de ser regularitzat i se n'ha de tramitar l'expulsió d'Espanya", ha defensat. 
  • I conclou: "Aquí només ha de ser benvingut el que ve a treballar i a adaptar-se als nostres valors com a societat".