Política
Immigrants treballant al camp
Foto: Immigrants treballant al camp | unsplash.com
Immigració

Tots els partits, excepte VOX, voten a favor de regularitzar mig milió d'immigrants il·legals

Temps de lectura: 2 minuts
Immigrants treballant al camp
Foto: Immigrants treballant al camp | unsplash.com

Tots els partits catalans amb representació al Congrés dels Diputats, excepte Vox, entre ells el PSC, els Comuns, ERC i Junts, han votat aquest dimarts a favor d'una Iniciativa Legislativa Popular que planteja regularitzar més de mig milió d'immigrants il·legals que van entrar a Espanya fa uns anys. Els socialistes, Junts i el PP, que inicialment dubtaven a donar-hi suport, s'han sumat a ERC que hi estava d'acord des del primer minut.

Per què és important? Això suposaria regularitzar de forma extraordinària els estrangers en situació administrativa irregular que estiguessin residint a Espanya abans de l'1 de novembre de 2021. Més de 700.000 espanyols hi han donat el seu suport signant la Iniciativa Legislativa Popular.

D'on venim? Aquesta no seria la primera regularització extraordinària d'immigrants irregulars. Entre 1991 i 1992 el PSOE ja en va impulsar una que va beneficiar 108.321 persones. El 1996, gràcies al PP i mitjançant un altre procés de regularització extraordinària, van obtenir papers 21.294 immigrants dels 25.128 que ho van sol·licitar. L'any 2000 van sol·licitar la regularització 244.327 estrangers i en van aconseguir la documentació 163.352.

Què en diuen?

  • Elisa Garrido, del PSOE: "És necessari continuar avançant en mecanismes que garanteixin processos segurs de migració".
  • Gala Pin, dels Comuns-Sumar: "Per justícia social, perquè cap persona és il·legal".
  • Josep Maria Cervera, de Junts: "Parlem de persones i parlem de drets humans".
  • Jordi Salvador, d'ERC: "Una regulació dels immigrants en situació irregular és una qüestió de justícia, humanitat i també de pragmatisme".

Què esperar? Ara la Iniciativa Legislativa Popular seguirà el seu camí al parlament espanyol. Tots els grups parlamentaris debatran els paràmetres jurídics per a dur a terme aquesta regularització amb molta pressió per part de les ONG que l'impulsen.