Open Melon
Óscar Puente, amb l'Estació de Sants i Montserrat Caballé
Foto: Óscar Puente, amb l'Estació de Sants i Montserrat Caballé | @desdelamoncloa @fundaciomontserratcaballe
Transports

Óscar Puente, sobre afegir el nom de Montserrat Caballé a l'estació de Sants: "No és una proposta descabellada"

Temps de lectura: 2 minuts
Óscar Puente, amb l'Estació de Sants i Montserrat Caballé
Foto: Óscar Puente, amb l'Estació de Sants i Montserrat Caballé | @desdelamoncloa @fundaciomontserratcaballe

El degoteig de noms de dones rellevants per a rebatejar estacions de tren s'ha convertit en una prioritat a la capital espanyola. El ministre de Transports, Óscar Puente, ha anunciat aquest divendres en una entrevista al programa 'El Matí' de Catalunya Ràdio que vol que l'Estació Campo Grande de Valladolid, d'on va ser alcalde, porti el nom de l'actriu Concha Velasco.

Per què és important? La nova proposta arriba mentre el debat a Catalunya sobre si l'estació de Sants ha de portar el nom de Montserrat Caballé, encara és ben viu. La idea ha encès les xarxes socials i ha provocat una discussió, entre favorables i detractors, del tot inútil perquè, segons sembla, la decisió es prendrà a les institucions espanyoles. 

D'on venim? El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts que l'estació de Barcelona-Sants inclogui el nom de la soprano barcelonina.

  • La proposta, promoguda pel PP de Barcelona, ha obtingut el suport de la Comissió de Transport i Mobilitat Sostenible i ara els populars esperen que el govern espanyol actuï per concretar aquesta iniciativa com més aviat millor.

Què en sabem? Durant l'entrevista, el conductor del programa ha preguntat a Puente la seva opinió sobre la iniciativa del PP perquè la terminal ferroviària barcelonina de Sants incorpori el nom de Montserrat Caballé.

  • El ministre ha assenyalat que els noms d'infraestructures "d'aquesta importància" han de ser "consensuats amb els territoris".
  • “Ho hem d’estudiar, no és una proposta descabellada”, ha afirmat.
  • El cert, però, és que el PP ha aprofitat el text de la seva pròpia iniciativa per contraposar la figura de Montserrat Caballé a la “decadència” provocada pel “separatisme”, el que demostraria que aquest tipus de decisions es deuen a factors més polítics, que culturals o feministes. 

Context. A Madrid, les dues principals estacions de tren ja porten nom de dona: Atocha va afegir el nom de l'escriptora Almudena Grandes i Chamartín el de la política Clara Campoamor.

  • Quan al 2022 va morir Almudena Grandes, la llavors ministra de transports, Raquel Sánchez, va fer l'anunci. "Assignarem noms de dones a les principals estacions del país". 

Categoria: Open Melon