Política
El ministre de Transports, Óscar Puente
Foto: El ministre de Transports, Óscar Puente | Flickr
Cas Koldo

Óscar Puente destitueix al responsable de Puertos del Estado pel cas Koldo

Temps de lectura: 2 minuts
El ministre de Transports, Óscar Puente
Foto: El ministre de Transports, Óscar Puente | Flickr

Óscar Puente ha destituït aquest dimarts el secretari general de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez Manzanares, qui estava al capdavant d'aquest organisme quan es van adquirir 8 milions de mascaretes per 20 milions d'euros en el context del cas Koldo. 

Per què és important? El cas Koldo està esquitxant cada vegada a més càrrecs del PSOE. Aquest mateix dimarts, el centre d'atenció ha estat Francina Armengol, qui assenyalen per participar la trama corrupta de compravenda de material sanitari durant la pandèmia de la covid. 

En detall: Ports de l’Estat, l’empresa pública que gestiona tots els ports públics espanyols de mercaderies i de passatgers, depèn directament del ministeri d'Óscar Puente i va ser la primera que va contractar amb la trama per aconseguir mascaretes en plena irrupció de la pandèmia de la covid per un import de 20 milions d’euros.

  • Com ha avançat el diari 'El País', aquesta destitució respon a la falta de confiança del ministre al secretari general de Ports de l’Estat després d’haver conegut més dades sobre la trama.
  • L'Agència Tributària ha advertit en un informe de les contradiccions en les versions entre la que dona Puertos del Estado i la que va donar Soluciones de Gestión, l'empresa assenyalada de la trama. Mentre que Puertos nega conèixer al presumpte comissionista de la trama, Víctor de Aldama, l'empresa aporta proves en les quals assenyala que sí que va mantenir una reunió amb l'ens públic. 
  • La contradicció queda palesa en l'informe que Hisenda va enviar el passat 2 de febrer al jutge instructor del cas a l'Audiència Nacional, Ismael Moreno. En l'informe s'assenyala que durant el gener de 2021, Soluciones de Gestión, va aportar "de forma ordenada i per a cada intermediari i operació de compra una sèrie d'evidències en forma de captures de pantalla de Whatsapp i correus electrònics" que demostrarien les relacions d'Aldama "amb bona part dels intermediaris de les mascaretes" i proves de relacions amb "alguns dels clients institucionals".

El secertari general de Puertos del Estado, Álvaro Sánchez

Per acabar: Aquesta és la primera destitució al Ministeri des que es va fer públic el cas Koldo, ja que molts dels responsables no continuen en actiu per les renovacions que s’han fet en els darrers anys, en què hi ha hagut tres diferents ministres: Ábalos, Raquel Sánchez i ara Puente.