Política
Miguel Tellado
Foto: Miguel Tellado | Flickr
Cas Koldo

El PP acusa Armengol de "mentir" i posar "mil excuses": "Que marxi és més urgent que ahir"

Temps de lectura: 2 minuts
Miguel Tellado
Foto: Miguel Tellado | Flickr

El PP no ha donat per bones les explicacions que ha donat avui la presidenta del Congrés dels Diputats sobre la seva participació en la trama corrupta de compravenda de material sanitari durant la pandèmia de la covid. 

Per què és important? Armengol ha reconegut avui que el seu executiu va adquirir mascaretes de la Xina, però assegura que es va fer "legalment" i per la decisió "rigorosa dels tècnics sanitaris". 

Què diuen? El portaveu del Grup Popular al Congrés, Miguel Tellado, ha acusat aquest dimarts Francina Armengol de "mentir" després que lla assegurés que no està sent "investigada" i li ha exigit que aclareixi "d'una vegada per totes qui la va trucar perquè comprés mascaretes de la trama".

  • "Avui ha perdut l'oportunitat de dimitir amb la dignitat que no va tenir com a presidenta de les Illes Balears", ha insistit Tellado. Segons la seva opinió, Armengol no pot seguir al capdavant de la Presidència de la Cambra "ni un minut més": "Que marxi és més urgent que ahir, per higiene democràtica hauria de renunciar al seu càrrec". 
  • El popular assenyala que "lamentablement" Armengol no ha pogut desmentir si Koldo García o l'exministre José Luis Ábalos van contactar amb ella: "No ho ha volgut fer malgrat les preguntes dels mitjans", afirma Tellado, que també recrimina a Armengol la seva "zero autocrítica" i que hagi donat "mil excuses" durant la seva compareixença.
  • "Per què no ha explicat tampoc que passessin tres anys fins que va reclamar perquè el material no era el que havia encarregat?", es pregunta Tellado. També ha assegurat que la Fiscalia Europea "ha obert diligències per investigar la seva actuació a la compra de les mascaretes", i, per tant, Armengol sí que està sent investigada.

Per la seva part, la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha aprofitat per atacar al portaveu popular: "No deixa de ser absolutament paradoxal que Tellado, l'única persona que apareix al sumari, demani explicacions a qui no apareix al sumari. Ni Armengol ni cap membre del seu govern hi apareixen", ha afirmat en roda de premsa.