Open Melon
Puigdemont, al vídeo de campanya del PP de Catalunya
Foto: Puigdemont, al vídeo de campanya del PP de Catalunya | @PPCatalunya
Eleccions catalanes

L'esotèrica aparició de Puigdemont a casa d'una votant socialista, a la campanya del PP de Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Puigdemont, al vídeo de campanya del PP de Catalunya
Foto: Puigdemont, al vídeo de campanya del PP de Catalunya | @PPCatalunya

El PP de Catalunya ha presentat aquest dilluns la seva campanya electoral amb un objectiu prioritari: atraure votants del PSC que se senten "traïts" per Pedro Sánchez. L'esquer per aconseguir aquest repte és Carles Puigdemont. 

Per què és important? Coincidint amb la presentació de la campanya, els populars han llançat un vídeo a les xarxes socials on Puigdemont n'és, justament, el protagonista. La seva aparició, força peculiar, pretén remoure la consciència d'una dona votant del PSC de tota la vida. 

Què ens sabem? El vídeo comença amb aquesta simpatitzant socialista que s'arregla a casa mentre a la ràdio se sent: "El 24 de setembre el PSC celebrarà la festa de la Rosa amb la participació de Salvador Illa i Pedro Sánchez, que tancarà l'acte. S'espera una gran afluència de militants socialistes catalans a Gavà". 

  • "Hòstia!", exclama la dona quan es gira i veu al mirall la imatge inquietant de Puigdemont, que la mira fixament. 
  • El vídeo acaba amb una frase final que dona peu a moltes interpretacions però que, segons fonts populars, vol apel·lar a aquells votants socialistes que no volen tornar a ser enganyats: "Pot ser que tinguem idees diferents, però respectem que sempre hagis tingut clares les teves". 

Amb més detall. El vídeo és tan sols el tret de sortida d'una campanya titulada "El teu vot davant del mirall", on es vol alertar l'electorat socialista que el seu vot només servirà per atorgar encara més poder al líder de Junts.

  • L'objectiu de la campanya és, segons el PP, "retratar un PSOE que ha abandonat l'ideari socialista i s'ha lliurat a l'independentisme". 
  • Els populars asseguren que el candidat socialista a Catalunya, Salvador Illa, "no té cap credibilitat" perquè ha passat de rebutjar en públic l'amnistia, a ser-ne ara "el major defensor".  

A la pràctica, el PP de Catalunya desplaçarà pels carrers de Barcelona un camió amb un mirall gegant perquè tothom si pugui veure reflectit i preguntar-se què vol triar el pròxim 12 de maig. El PP només hi veu dues opcions: 

  • Delinqüència, okupació, llistes d'espera i Puigdemont del costat del PSC, Junts i ERC.
  • Seguretat, vivenda, més metges i 'stop procés' de la mà dels populars catalans. 

Vídeo

Equip de la candidatura